Категорије
Актуелно

Кривокапић: НКТ ће бити укинуто и формираће се два стручна тијела – Савјет и Комисија за контролу заразне болести

Мандатар Здравко Кривокапић најавио је нову стратегију у борби против корона вируса

“Ићи ћемо у два правца: доносићемо нове мјере и тражићемо њихово стриктно поштовање. Планирамо да спроведемо истраживања међу грађанима и на основу њихових резултата прилагодимо даљи план мјера“, казао је Кривокапић за „Дојче веле“ (DW).

Он је открио да ће распустити Национално координационо тијело (НКТ) за заразне болести које је до сада управљало борбом против епидемије.

„НКТ ће бити укинуто и формираће се два стручна тијела: Савјет и Комисија за контролу заразне болести. Савјет ће бити формиран при влади, и влада ће на основу препорука Савјета доносити план даљих мјера. Дакле, Савјет ће преузети функцију НКТ, а предлоге мјера ће доносити у сарадњи с Комисијом, која ће функционисати при Министарству здравља. Мјере ће прво предлагати Институт за јавно здравље, а премијер ће, у договору с члановима владе, прихватати или одбијати предлог мјера Савјета“, објаснио је Кривокапић.

На питање како ће обезбиједити да грађани поштују мјере када их сада игноришу, Кривокапић понавља да ће и њих укључити у оцјењивање мјера.

„Након бурног периода сукоба, превирања и неповјерења, дошло је вријеме да сви заједно схватимо да морамо заједнички да радимо и да жртвујемо неке своје обичаје и навике како бисмо осигурали наше и здравље најближих“, поручио је Кривокапић.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.