Категорије
Друштво

Studentkinja Nađa Marsenić iz Berana: Nadam se da će život u domu bez druženja i svirki zbog pandemije postati prošlost

Ako nisi živio u domu kao da nisi ni studirao – često kažu studenti – domci. No, ove godine, zbog pandemije, njihov život skroz je drugačiji.

Studentkinja iz Berana, Nađa Marsenić, kaže da im u studentskom domu u Podgorici nedostaju tradicionalna druženja i okupljanja.

„Kako su zabranjena sva okupljanja, tako smo se mi svi udaljili, malo nam i učenje teže ide, eto imamo te online aplikacije, i možemo da se snađemo, a druženje moramo malo da odložimo. Naravno fali nam to vrijeme kad nije bilo svega toga, ovaj virus je poremetio naš život, nadam se da će sve da se promijeni“, kazala je Nađa za „Boje jutra“ na TV Vijesti.

A dok se situacija ne poboljša, u svim domovima će važiti nova pravila, kao i novo radno vrijeme menze.

Trenutno u domu boravi i hrani se između 600 – 700 studenata, a zbog ograničenog rada menze, imaju pravo na dodatne obroke.

I mada sada dani, priča Nađa, sporije prolaze, ovdje se i dalje cijeni ona „desetka iz drugarstva“. No, prijatelji i cimeri, ističe, ne mogu zamijeniti porodicu, koju zbog zabrane međugradskog saobraćaja vikendom, ne može posjetiti.

„Fali mi porodica, kao i svima, ali ne pada mi teško jer neću da dođem u situaciju da ja njima naškodim, tako da pazim i njih i sebe i sve u domu, tako da nadam se da sam uzoran građanin po tom pitanju“, kazala je Marsenić.

A dok iz uprave napominju da nijesu imali slučaj zaraze virusom korona, te da sve mjere preduzimaju kako bi se takvo stanje zadržalo, naša studentkinja nada se da će uz poštovanje mjera, život bez druženja, svirki i slobodnog kretanja postati prošlost.

Berane online

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.