Категорије
СНП

Bolje sredstva uložiti u izgradnju gradske bolnice nego u rekonstrukciju trga

Mr Marija Radinović, potpredsjednica odbora SNP Glavnog grada

Najavljena rekonstrukcija glavnog gradskog trga u Podgorici s pravom je izazvala zabrinutost građana i cjelokupne javnosti.

Osim što je izabrano idejno rješenje naišlo na podsmjeh kod građana Podgorice, gradonačelnik Vuković je najavio da će se trg graditi kroz privatno-javno partnerstvo, te da će parking prostor ispod trga biti dat u trajni zakup investitoru.

Ovakav potez gradskih vlasti je još jedan u nizu pogrešnih i štetnih koraka kojim Vukovićeva administracija planira da glavni gradski trg koji bi trebalo da bude javno dobro svih Podgoričana stavi u funkciju sticanja profita privilegovanog investitora.

SNP bi, svakako, podržao ideju gradskih vlasti da su se opredijeljena sredstva usmjerila na izgradnju nekog proizvodnog pogona ili toliko potrebne gradske bolnice o kojoj se godinama unazad samo priča.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica će učiniti sve kako bi zaustavio ovu štetnu namjeru još uvijek aktuelnog gradonačelnika i kako bi građani ostali vlasnici trga, što nikada nije smjelo ni biti dovedeno u pitanje.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.