Категорије
СНП

SNP pozdravlja odluku vlasti Srbije i stav EU po pitanju ambasadora

Vladimir Joković, predsjednik SNP CG

Socijalistička narodna partija izražava zadovoljstvo odlukom vlasti u Srbiji, predsjednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, o povlačenju odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore, i smatramo ga ozbiljnim gestom jedne ozbiljne države.

Sigurni smo da je ova odluka u potpunosti sa onim što žele i građani naše države, a to je dalji razvoj bratskih odnosa Crne Gore i Srbije. Evropski put nema alternativu, i zato izražavamo zahvalnost i Evropskom komesaru za proširenje gospodinu Varheljiju, koji je
potvrdio nedvosmislen stav Evropske unije o poštovanju i razvijanju dobrih komšijskih odnosa i regionalnoj saradnji.

Socijalistička narodna partija poziva odlazeću vlast da ispoštuje odluku evropskih zvaničnika, jer i ovaj događaj potvrđuje tezu za koju se naša partija sve vrijeme zalaže, a to je da usvajanje evropskih standarda mora biti jedan od prioriteta nove vlasti.

Sa druge strane, gest odlazeće vlasti, nažalost pokazao je njihovo pravo lice i činjenicu da su se samo verbalno zalagali za evropski put, a da je antidržavna i antievropska politika bila osnov njihove vladavine svih ovih godina.

SNP će i u nastavku svoje politike davati nemjerljiv doprinosu razvoju dobrih, komšijskih odnosa u regionu, kao što ćemo skupa sa ostalim konstituentima vlasti nastaviti demokratski put ka članstvu u Evropskoj Uniji.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.