Категорије
Друштво

U Plužinama održan sastanak u okviru projekta T.A.R.A.

S obzirom na to da je jedan od segmenata projekta „Tara, Adrenalin i Rafting avantura (T.A.R.A.), koji realizuju Plužine i Foča, bezbjednost turista i posjetilaca lokacija na području tih opština, na sastancima nadležnim službi razgovara se upravo o toj temi. Četvrti po redu koordinacioni sastanak, naglasili su organizatori, bio je posvećen načinima i spasavanja na planinama, kao i načinima potrage i spasavanja na bijelim vodama (divljim vodama) i kanjonima.

-Uz predstavljanje primjera pozitivne i negativne prakse spasavanja na teritoriji dvije države, predstavnici službi spasavanja su upoznati i sa filozofijom spasavanja, obukom koju je neophodno proći da bi se postao spasilac, prioritetima i fazama spasavanja i procjenom okoline situacije. Učesnicima sastanka predstavljena je lična oprema neophodna za spasioca na divljim vodama, a imali su priliku da pogledaju fotografije i video snimke o postupanju u slučaju potrage i spasavanja na brzim vodama, saopštili su organizatori.

Sastanku su prisustvovali predstavnici civilne zaštite, policije,zdravstvenih ustanova,vatrogasnih službi i udruženja,Službi zaštite i spasavanja i Gorske službe spasavanja dvije opštine. Projekat T.A.R.A. finansira Evropska unija, a realizacija aktivnosti trajaće do 1. novembra naredne godine.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.