Категорије
Актуелно

Из Царевићеве коалиције формиран нови блок – траже четвртину власти

Ове три партије које су на изборима наструпиле у оквиру коалције „ За Будућност Будве- Марко Бато Царевић“, броје пет одборника и као „трећи блок“ већ од јуче наступиле су на преговорима о формирању локалне власти

Представници будванских одбора Социјалистичке народне партије, Покрета за промјене и Праве Црне Горе закључили су постизборни споразум о сарадњи, испровоцирани одуговлачењем формирање локалне администрације.

Ове три партије које су на изборима наструпиле у оквиру коалције „ За Будућност Будве- Марко Бато Царевић“, броје пет одборника и као „трећи блок“ већ од јуче наступиле су на преговорима о формирању локалне власти.

Након што су недавно преговори пропали, због немогућности договора Нове српске демократије и Демократа, три партије су, како су Вијести раније објавиле, договориле закључивање споразума.

Иступањем пет одборника, Царевићева коалција која је укупно бројала 14 одборничких мандата, сада може рачунати на девет одборника из редова Нове српске демократије и демократске народне партије.

Како је „ Вијестима“ потврђено јуче у кабинету градоначелника Марка Бата Царевића настављени су преговори гдје су три партије наступиле као посебна- трећа страна захтијевајући да јој припадне 25 одсто извршне власти.

А споразум закључују, како су навели :

„Свјесни сопствене одговорности у контексту изазова и проблема са којима се на самом почетку конституисања суочава нова општинска администрација и забринути због индолентности и недопустивости пролонгирања процеса коначног конституисања свих органа власти на локалном ниову. Забринути због изостанка редовне комуникације између конституената нове локлане власти, што изазива оправдано незадовољство појединих чинилаца и доприноси нестабилности цјелокупног система , а тиме и могућних грешака у функционисању. Чврсто ријешени да ове појаве покузшамо сузбити на самом почетку , а све убудуће промптно у самом настајању“, пише у споразуму у којис у Вијести имале увид.

Како наводе потписиници споразума су сагласни да ће убудуће све проблеме функционисања локалне власти у Будви рјешавати заједнички, договором у интересу грађана Будве, а у складу са програмским начелнима својих партија.

„ Потписиница споразума су сагласни да никад неће сарађивати са ДПС- ом и никад неће дозволити прекрајање изборне воље грађана. Сагласни да најмање једном мјесечно, а у случају потребе и чешће одржавају састанке у циљу квалитетнијег спровођења зацртаних циљева. Инсистираће на закључење општег постизборног споразума свих конституената власти о принципма подјеле вршења власти у Будви. Ресоре који припадају потписиницима овог споразума у надлежности, кадровски ће се попуњавати договором између потписника, . Потписници споразума ће јединствено , као једна субјект наступати у потписивану општег постизборног споразума Потписиници споразума ће у Скупштини општине наступати јединствено, сходно претходно успостављеном договору“, наводи се у споразуму.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.