Категорије
Актуелно

Вријеме прекрајања изборне воље грађана је прошлост и оно се никада више неће поновити: Заједничко саопштење клубова посланика парламентарне већине

Мислили сте да ћемо дозволити да поштено зарађане гласове и мандате на парламентарним изборима отимате, газите Устав и закон, прекрајате изборну вољу, мислећи да можете да газите све пред собом. То није могуће и што прије то схватите тиме боље, јер вријеме прекрајања изборне воље грађана је прошлост и оно се никада више неће поновити

Клуб посланика Демократски фронт – НСД, ДНП, УЦГ, РП
Клуб посланика „Демократе – Демос – Мир је наша нација“
Клуб посланика Социјалистичке народне партије Црне Горе
Клуб посланика „Демократски фронт – ПЗП“
Клуб посланика „Црно на бијело“

Да су пет чланова ДИК-а из опозиционих партија потпуно дезорјентисани након противправног, незаконитог и неуставног покушаја блокаде Скупштине Црне, система у цијелини, покушаја суспендовања Закона о избору одборника и посланика, као и Устава Црне Горе, говори и њихово данашње реаговање. Умјесто да упру прстом у оне који су им наредили да уђу у овакво противправно дјеловање и да заћуте након свих правних шамара које су у ова два дана добили од бројних угледних правника, али и њиховог колеге, представника НВО у Државној изборној комисији, они су одлучили да иду даље, идући чак до тога да преузимају ингеренције судских власти, при том отворено признајући да су поступали по налозима појединих посланика, њихових партијских колега. Срљајући из грешке у грешку, из неистине у неистину, очито показују да њихова бескрупулозност нема граница.

Да није народна пословица “у лажи су кратке ноге”, случајно настала, говоре и њихове данашње тврдње. Наиме, у поменутом реаговању тврде “да ДИК може доставити извјештај о попуни посланичког мјеста искључиво када се испуне претходни законом утврђени услови и то: подношење оставке, констатација оставке од стране Скупштине и након тога обавјештања Државне изборне комисије о упражњеном посланичком мјесту”.

Поменути услови су у потпуности испуњени, а оно што је највећи парадокс јесте да је управо Државну изборну комисију актом број 00-74/20-42/1 у име Скупштине Црне Горе обавијестио генерални секретар Александар Јовићевић наводећи у акту “Скупштина Црне Горе 27. сазива на Четвртој сједници Другог редовног (јесењег) засиједања у 2020. години, дана 28. децембра 2020. године, констатовала је престанак мандата посланику Филипу Аџићу, са изборне листе “др Дритан Абазовић – Црно на бијело – др Срђан Павићевић” – (Грађански покрет УРА, Странка правде и помирења, Група бирача ЦИВИС и независни интелектуалци) – Грађани!”, о чему Вас обавјештавам ради спровођења поступка за попуну упражњеног посланичког мјеста.”

Дакле, исти онај Александар Јовићевић, функционер бивше власти, који је као генерални секретар у име Скупштине Црне Горе упутио ДИК-у претходно цитирани допис, након тога је као члан ДИК-а био против достављања извјештаја о попуни упражњеног посланичког мјеста, а данас је отишао и корак даље, потписујући саопштење у којем тврди да ДИК није имао законски испуњење услове за поступање, односно није имао управо акт који је он потписао и доставио Државној изборној комисији. Ово је дефинитвно случај за рубрику вјеровали или не, а да је жив Нушић, сигурно да му инспирације не би недостајало.

Након што сте нам крађом одборника, правним, политичким и физичким насиљем привремено отели власту у Будви одржавајући сједнице у кафићима и тврдећи да је 17 веће од 16, након што сте у Котору такође крађом изборне воље, правним насиљем и на крају пајсераима такође привремено отели власт, тврдећи да је 17 веће од 16, мислили сте да ћемо дозволити да поштено зарађане гласове и мандате на парламентарним изборима отимате, газите Устав и закон, прекрајате изборну вољу, мислећи да можете да газите све пред собом. То није могуће и што прије то схватите тиме боље, јер вријеме прекрајања изборне воље грађана је прошлост и оно се никада више неће поновити.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.