Категорије
Друштво

Zbog anketiranja stanovnika dijela Tološa u vezi auto puta – Traže održavanje zbora

Stanovnici Tološa traže od Glavnog grada i državnih organa da organizuju zbor građana na kojem će im neko objasniti gdje će u njihovom naselju biti priključak za autoput Bar – Boljari ali i sama trasa. Takođe, zahtijevaju od nadležnim i da im se objasni ko ih i zbog čega anketira, jer su im nedavno podijeljeni anketni listići koje treba da popune. Na anketnom listiću, kako je kazao Zoran Marinović, koordinator za rad mjesnih odbora u SNP-u, ima 15 pitanja.

– Između ostalog se traži da vlasnik imovine popuni podate o školskoj spremi, koliko ima zemljišta, kada je objekat izgrađen i koliko ih ima, da li je u pitanju divlja gradnja, koliko članova ima u domaćinstvu… Ja lično nijesam dobio anketni listić i ne znamo kome su sve podijeljeni, ali sam imao uvid. Čovjek koji ga je dobio rekao mi je da ga je donio poštar koji je tada kazao da će se vratiti po njega. Taj čovjek se interesovao u Institutu za preduzetništvo i ekonomski razvoj „IPER” koji sprovodi anketu, ali niko ništa nije znao da mu objasni. Mi tražimo da se pojasni gdje će biti priključak i kome će i koliko oduzeti imovine, te kako će je platiti. Zbog toga tražimo zbor građana i odgovore na naša pitanja – rekao je Marinović.

Potpredsjednik mladih SNP-a Glavnog grada Milosav Božović istakao je da je anketni listić dostavljen putem pošte, a uglavnom je baziran na socio-ekonomski položaj mještana u ovom kraju.

– Međutim, mještanima nije predočeno kuda bi trebalo da prođe ta obilaznica, a pritom je ovaj dio Tološa već devastiran izgradnjom trafostanice, pa mještani nemaju zdrave uslove za život. Gradnjom priključka još više će se zagaditi životna sredina Tološa – istakao je Božović.

On je kazao da zbog svega navedenog mještani Tološa traže da se organizuje zbor građana na koji bi bili pozvani predstavnici Glavnog grada i državnih institucija koje su nadležne za ovo pitanje.

– Na zboru očekujemo da dobijemo sve potrebne odgovore, a naročito na pitanje o ugroženosti životne sredine – poručio je Božović.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.