Категорије
Култура

Mladen Đorđević počeo snimanje filma „Prvi maj”

Bolna tema tranzicije

Proteklog vikenda počelo je snimanje dugometražnog igranog filma reditelja Mladena Đorđevića. Film, radnog naslova „Prvi maj”, je crnogorska manjinska koprodukcija, stoji na sajtu Filmskog centra Crne Gore. Oni su projekat podržali na svom konkursu za sufinansiranje manjinskih koprodukcija. Premijera filma „Prvi maj” očekuje se u 2022. godini.
Priča filma „Prvi maj” prati grupu bivših radnika nedavno zatvorene fabrike, koja, u borbi za lično dostojanstvo, pribjegava natprirodnom, a glavne uloge u filmu tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Kriszan i Toma Trifunović. Zapažene uloge su dobili i mladi crnogorski glumci Jelena Đukić i Omar Bajramspahić, dok je kao pomoćnik režije angažovan Đorđe Vojvodić.
O svom filmu, reditelj i scenarista Mladen Đorđević kaže:
– „Prvi maj” je film o potencijalu za pobunu u ljudima, o maltene neograničenoj moći i snazi, koji su prisutni u svima nama, uglavnom sakriveni, začaureni. Ovim filmom želim da izrazim lični pogled na veoma bolnu temu tranzicije iz socijalističkog u kapitalističko društvo, ali iz, čini mi se, svježeg ugla, kombinujući angažovani socio-politički realizam sa elementima psihološkog trilera – rekao je Đorđević, čiji je debitantski film „Život i smrt porno bande” postigao zavidan uspjeh ne samo kod nas, već i u svijetu.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.