Категорије
Култура

Aplauzi za „Berače snova”

ODRŽANA DUGO OČEKIVANA PREMIJERA U ZVEZDARA TEATRU

Drama „Berači snova” Vladimira Đurđevića koju je režirao iskusni reditelj Božidar Đurović, premijenro je izvedena preksinoć u Zvezdara teatru. Glumačku ekipu koja je izvela dugo očekivanu premijeru Đurđevićevog teksta, a čine je hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i JoakimTasić, publika je ispratila aplauzima koji su na kraju prerasli u ovacije.
– Ovo je priča o svima nama, iako sam priču smjestio na Kosmaj. Priča o onima na sceni i onima u publici. Čini mi se da sam svakom novom verzijom teksta, a bilo ih je tri, dobio neki novi sloj priče – kazao je dramski Đurđević.
On je otkrio da je Dušan Kovačević nakon prvog čitanja rekao da su „Berači snova” priča o našem narodu i da joj je zato mjesto na sceni.
– Publika će gledati jednu višeznačnu, višeslojnu priču, i ako smo nešto uspjeli da shvatimo kroz otvorene probe, a preko maski koje publika nosi, jeste da se publika jednim okom smije a drugim plače – istakao je reditelj nakon premijere.
BožidarĐurović, reditelj komada kaže da je tim bio istrajan i uporan, da su svi radili u radosti, te da je rezultat očekivano dobar.
Scenografiju za novi komad Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, a kostime Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.
Komad, koji je izveden na sceni „Danilo Bata Stojković” biće reprizno izveden i večeras, 19. i 26. marta.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.