Категорије
СНП

Joković: Akter „Koverte“ je oslobođen, to je dovoljno da se nešto u tužilaštvu i sudstvu mora mijenjati

„Današnji sastanak pokrenuo je neka pitanja, vjerujem da svi želimo da prevaziđemo parlamentarnu krizu“, istakao je Joković

Akter afere „Koverta“ je oslobođen i samo to je dovoljno da se nešto u tužilaštvu i sudstvu mora mijenjati, saopštio je danas Vladimir Joković, predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem.

„Današnji sastanak pokrenuo je neka pitanja, vjerujem da svi želimo da prevaziđemo parlamentarnu krizu“, istakao je Joković i dodao da je značajno što je poziv na razgovor uslijedio od premijera, a ne od nekih lidera partija parlamentarne većine.

On je dodao da je zamolio premijera da ovih sastanaka bude više.

„Mislim da smo do sada previše rekli jedni o drugima, je li tačno ili ne, nije bitno. Krajnje je vrijeme da se okrenemo rješavanju problema. Uvjeren sam da razumom moramo doći do zadovoljenja svih, jer nije dobro da su jedni zadovoljni, a drugi ne. Vjerujem da će biti postignut potpuni dogovor i da će trzavice između Vlade i pojedinih partija parlamentarne većine prestati“, kazao je Joković.

On je rekao da nijesu razgovarali o tužilačkim zakonima i podsjetio da su na poziv međunarodne zajednice  odustali od njihovog usvajanja.

„Sačekajmo mišljenje Venecijanske komisije (VK). Čujem da je stiglo, pročitaćemo ga. Mi u SNP smo za to da se donesu bolji zakoni i da Crna Gora bude pravednija“, rekao je Joković.

Krivokapić je danas razgovarao i sa predsjednikom Demokratske narodne partije (DNP) i jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) Milanom Kneževićem i predsjednikom Nove srpske demokratije (NSD) Milanom Kneževićem.

Izvor: Vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.