Категорије
Култура

Američka akademija: Oskari će biti dodijeljeni lično dobitnicima

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka saopštila je večeras da će na 93. svečanoj dodjeli Oskara nagrade biti lično uručene dobitnicima, i dodala da će na ceremoniji biti poštovane mjere protiv epidemije korona virusa.

Noć Oskara vodiće Glen Vajs (Glenn Veiss), poznati stručnjak za ovu vrstu događaja ali uz pomoć reditelja Stivena Soderberga (Steven Soderbergh) koji je zadužen za produkciju. Akademija je ove nedjelje saopštila da će ceremonija biti tradicionalno u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, ali će biti uključenja i sa drugih mjesta.

Svim nominovanim je upućeno pismo u kojem se traži njihovo fizičko prisustvo na ceremoniji. Neće biti moguće virtuelno učešće kao što je bila organizovana dodjela Zlatnog globusa, američke nagrade za film i televiziju.

„Trudićemo se da pružimo prijatno i bezbjedno veče za sve koji će biti fizički prisutni, kao i za milione ljubitelja filmova širom svijeta“, naveli su organizatori i dodali da će na licu mjesta biti testovi za korona virus.

Ceremonija Oskara odložena je za osam nedjelja zbog epidemije korona virusa, koja je dovela do zatvaranja bioskopa i potpuno poremetila agendu glavnih holivudskih filmskih studija.

Ove godine je film „Mank“ Dejvida Finčera (David Fincher) u kojem glumi Geri Oldman (Gary) postao favorit za Oskara jer je osvojio najviše, 10 nominacija za tu filmsku nagradu.

Izvor: https://fosmedia.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.