Категорије
СНП

Članovi odbora SNP-a danas biraju kandidata za predsjednika Opštine Berane – Predloženi Bogavac i Vešović

Kako je najavljeno, danas bi Opštinski odbor Socijalističke narodne partije, koji broji 145 članova, tajnim glasanjem trebao da iz sopstvenih redova izabere kandidata za predsjednika opštine Berane. To je juče u izjavi za „Dan” potvrdio i predsjednik odbora ove partije Tihomir Bogavac, rekavši da će se procedura izbora obaviti uz striktno poštovanje mjera izrečenih povodom pojave pandemije korona virusa. On je, takođe, potvrdio da su kandidati za pomenutu funkciju on i Miro Vešović koji se trenutno nalazi na čelu opštinske Agencije za izgradnju i razvoj grada.
-Tačno je da smo kandidati za predsjednika opština iz redova naše partije ja i gospodin Vešović. To je konstatovano i na na sjednici Izvršnog odbora. Uslijediće glasanje članova Opštinskog odbora i koji kandidat dobije većinu glasova on će, u skladu sa koalicionim sporazumom vladajuće većine, biti kandidovan Skupštini i za mjesto predsjednika opštine. Važno je napomenuti da će se glasanje obaviti uz poštovanje mjera izrečenih radi suzbijanja širenja korona virusa – naveo je Bogavac.
Miro Vešović juče nije htio da daje nikakve izjave za medije, rekavši samo da je tačno da će se naći u igri za predsjednika opštine.
Dosadašnji predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić je nedavno dao ostavku na to mjesto, i to nakon što je imenovan za vršioca dužnosti direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore. Nakon toga lokalni parlament je na sjednici zakazanoj po hitnom postupku ovlastio Marka Lalevića, iz redova Pokreta za promjene, da vrši dužnost predsjednika opštine, i to u trajanju od najviše mjesec dana, onako kako to i zakon nalaže.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.