Категорије
Друштво

Plužine: Asfaltiraće 13,1 kilometar puteva

U OPŠTINI PLUŽINE PRIPREMLJENA ODLUKA ZA RADOVE NA LOKALNIM SAOBRAĆAJNICAMA

Odbornici Skupštine opštine (SO) Plužine na sjednici, koja će biti održana 22. aprila, između ostalog, razmatraće predlog odluke o pripremi za asfalt i asfaltiranje lokalnih puteva. Prema predlogu, koji je potpisao predsjednik Opštine Mijuško Bajagić,u ovoj godini planirano je asfaltiranje 13,1 kilometar puteva. Od toga 5,5 kilometara finansiraće Opština iz sredstava planiranih budžetom za ovu godinu. Ostatak od 7,6 kilometara, navedeno je u predlogu, biće finansirano u skladu sa prilivom sredstava od Vlade Crne Gore.

– Razlog za donošenje ove odluke je realizacija strateškim ciljeva Opštine: ostvarivanje poboljšanja uslova za mještane sela navedenih u odluci i unapređena putne infrastrukture doprinose razvoju poljoprivrede i turizma na području Opštine, naveo je Bajagić u obrazloženju predloga odluke.

Planirano je da se u ovoj godini po jedan kilometar puta asfaltira u selima Trsa, Donja Brezna – seosko groblje, Gornji Stolac, Boričje – Pišče (dionica Izlazak) i Crkvičko Polje – Žeično (dionica Predgvožđe). Po kilometar i po asfalta biće postavljen u putevima u selima Ravno (Poljana), Prisojni Orah – Jasen, Prisojni Orah – Lisina i u Miloševićima. Na dionici Barni Do – Šarići asfaltiraće 1,3 kilometra puta, a 800 metara u Donjim Seljanima. Budžet Opštine Plužine u ovoj godini planiran je u iznosu od oko 5,2 miliona eura, od čega je kapitalni 2,3 miliona. Za lokalnu infrastrukturu planiran je utrošak od oko 1,1 milion eura.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares