Категорије
Друштво

Za Andreja potrebno 5.000 eura

MAJKA DJEČAKA UPUTILA APEL ZA POMOĆ ZA LIJEČENJE

Majka Andreja Minića uputila je apel za pomoć koja je potrebna za dodatne troškove u iznosu oko 5.000 eura koje iziskuje transplatacija bubrega malom Andreju na klinici Aćibadem u Istanbulu. Kako ističe majka, Vesna Stešević, njen osmogodišnji sin rođen je sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom, displazijom bubrega, a od decembra 2019. godine je na peritoneumskoj dijalizi.

– Svake noći od 21 do 8.30 časova, Andrej je na dijalizi. Nakon dugog čekanja da se transplantacija obavi u „Tiršovoj“ u Beogradu, gdje su takvi postupci već godinu i po obustavljeni zbog pandemije, Andrej je konačno dobio šansu da riješi veliki zdravstveni problem u Turskoj – navodi Stešević.

Ona ističe da pošto je to trenutno jedino rješenje, uz odobrenje konzilijuma i Fonda za zdravstveno osiguranje, transplantacija će biti obavljena već u maju.

– Svi troškovi operacije i boravka u bolnici pokriveni su preko Fonda, a Andrejev donor je njegov djed, a moj otac. Nažalost, nijesmo u mogućnosti da obezbijedimo novac za sve dodatne troškove, jer će putni troškovi biti tek naknadno refundirani, a treba već ovih dana platiti i pripremu dokumentacije prije odlaska, predvidjeti troškove boravka u hotelu i ostale izdatke – navodi Stešević.

Svi koji su u mogućnosti pomoć mogu uplatiti na žiro račun kod Prve banke 535-0700100246513-11 ili račun za međunarodna plaćanja 0730500011953 na ime Vesna Stešević.

Izvor: DAN

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.