Категорије
Друштво

Општина ће помоћи изградњу водовода и асфалтирање пута на Локвама

Општина Беране ће одмах помоћи изградњу водовода на Локвама, док ће, када је у питању асфалтирање пута од Хотела „Локве“ до жичаре, потражити начин да изађе у сусрет захтјевима, како би, у складу са својим могућностима, помогла и у том дијелу у наредном периоду, казао је предсједник Општине Беране Тихомир Богавац на данашњем састанку са једним од власника скијалишта и хотела „Локве“ Дејаном Губеринићем, као и власницима угоститељских објеката „Скривена“ и „Вучји дах“, који се налазе у оквиру ски-центра, Драгишом Вулићем и Зораном Тмушићем.

„Чим нам буде достављен пројекат за изградњу водовода, започећемо са активностима на његовој реализацији“, казао је предсједник Богавац, подсјећајући да је скијалиште Локве од изузетног значаја за Општину Беране.

Када су у питању радови на асфалтирању пута у дужини од 1.550 метара, предсједник је казао да је у питању велика инвестиција, али да је локална самоуправа заинтересована да помогне.

„Већ извјесно вријеме постоји проблем са недостатком асфалта, те управо из тог разлога чекају на реконструкцију и одређене приритетне дионице у градском језгру. Са друге стране, због ситуације са коронавирусом, додатно је отежано функционисање локалне управе. Оно што можемо да урадимо у овом тренутку јесте санација пута на Локвама, што смо посредством наше Агенције за изградњу и развој радили и ранијих година, док радови на асфалтирању могу бити реализовани у наредном периоду“, рекао је предсједник.

Један од власника скијалишта и хотела „Локве“ и власници угоститељских објеката „Скривена“ и „Вучји дахна Локвама казали су на састанку да очекују већу помоћ државе у наредном периоду, као и да је овај ски-центар од стране раније власти на нивоу државе био неправедно запостављен.

Подсјећају да су ове сезоне имали велики  број посјетилаца и да су, што се посјете тиче, више него задовољни, али да то, уз подршку државе, може бити још много боље.

„Да би успјешно дочекали љетњу сезону и одговорили потребама туриста потребна нам је помоћ у виду изградње водовода и боље путне инфраструктуре“, истакли су они и захвалили се Општини што ангажовањем своје Агенције за изградњу и развој помаже годинама у санацији пута.

Састанку су присуствовали помоћник у Секретаријату за општу управу и друштвене дјелатности Младен Стијовић и шеф Бироа за односе са јавношћу Никола Урошевић.

Подсјетимо, ски-центар “Локве”, један од најстаријих ски-центара у Црној Гори, са истоименим хотелом, налази се на планини Цмиљевици, на надморској висини од 1350 до 1700 метара, и могућношћу ширења према вишим врховима. Хотел је лоциран одмах поред магистралног пута за Рожаје, на четрнаестом километру од Берана.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.