Категорије
СНП

JOKOVIĆ: Singapur je za noć uhapsio 175 korumpiranih državnih službenika, i gdje su oni danas, a gdje je Crna Gora

“Mi ovdje vodimo borbu protiv onih koji nisu uspjeli da se izbore sa kriminaliom i korupcijom. Nijedna afera svih ovih godina nije dovedena do kraja. Sve nas zabrinjava zašto se čekalo toliko i zašto se nije insistiralo na procesuiranju afera. Procesuirani su mali igrači a afere kao Telekom, Limenka, Koverta, nikada nisu dobile sudski epilog”, kazao je Joković. 

Kakvi su rezultati, kazao je Joković, jasno je kada se ima u vidu da su skoro svi kriminalni bosovi na slobodi. 

“I nažalost 53 žrtve u sukobima klanova, u najvećem broju niko nije odgovarao. Šta je te mlade ljude usmjerilo na taj put? Tu odgovornost nosi kompletan sistem, jer da su imali dobro školstvo, da su imali priliku da u ranovpravnom takmičenju dođu do posla, ne bi tim putem pošli. Zakazao je čitav sistem. Mnogi nisu osjetili pravdu sistema pa su uzimali pravdu u svoje ruke”, kazao je Joković.

Glavni problemo je, kako je rekao, nesposobnost za vođenje finansijskih istraga.  Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

“Ovdje je zakazao državni sistem a posebno na oduzimanju kriminalno stečene imovine. Kakvu poruku Šaljemo? Bevite se kriminalom, pa iako budete malo osuđeni, imovina ostaje vaša”, kazao je. 

Ako se ne bude oduzimala imovina, rekao je, problemi će ostati. 

“Većina tužilaca je u bliskim vezama sa ljudima koji su bili na vlasti i oni su bili njihov štit. Namjerno su podizane optužnice koje će padati na sudu. Sjetimo se Šarića i Kalića, oslobođeni su, imovina vraćena, a država će plaćati ceh”, kazao je Joković. 

On je kazao da se moraju procesuirati svi koji se bave kriminalom bez razlike. 

On je kazao da je Singapur, u vrijeme kada se “po svim šavovima raspdala država zbog korupcije i kriminala”  u jednoj noći uhapsio 175 korumpiranih državnih službenika. 

“Vidite gdje je danas Singapur, a gdje je Crna Gora”, kazao je Joković.

V.M. 

Izvor: https://volimpodgoricu.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.