Категорије
Актуелно

Партије из скупштинске већине позивају премијера на разговор о односу према цркви

Очекује се да ће се позиву одазвати „партије блиске Српској православној цркви“, које сматрају да је Кривокапићева посјета београдској Патријаршији представљала увлачење цркве у политику и да је нанијела штету Црној Гори, а посебно митрополији црногорско – приморској и епископу Јоаникију

Партије које чине већину у Скупштини Црне Горе позваће црногорског премијера Здравка Кривокапића на разговор чија ће тема бити однос према Српској православној цркви, потврђено је порталу Дана.

Предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић саопштио је нашем порталу да ће, у духу добре праксе, покренути такву иницијативу.

– Искористићу раније успостављено правило покретања иницијатива у оквиру парламентарне већине да у име УЦГ

Очекује се да ће се позиву одазвати „партије блиске Српској православној цркви“, које сматрају да је Кривокапићева посјета београдској Патријаршији представљала увлачење цркве у политику и да је нанијела штету Црној Гори, а посебно митрополији црногорско – приморској и епископу Јоаникију.

Шеф посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић, у изјави за портал Дана, поздравља Даниловићеву иницијартиву.

– Наравно, одмах прихватамо предлог колеге Горана Даниловића. Нијесмо, међутим, сигурни да ће се премијер одазвати нашем позиву. Прије неколико дана смо га позвали да разговарамо о предлогу Будџета и он није дошао. Тражили смо консултације и појашњења око Будџета. Он, међутим, није заинтересован за нормалну сарадњу са парламентарном већину, захваљујући чијој подршци је на мјесту премијера. До сада смо могли и толерисагти његово шпонашање, али је сада крајње вријеме да размотримо зашто је његов однос према СПЦ овако непристојан – казао је Радуновић.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.