Категорије
Друштво

Ученици Цетињске богословијe положили испит зрелости

Ректор Гојко Перовић им уручио дипломе

Матуранти 25. генерације обновљене Цетињске богословије положили су испит зрелости, саопштила је Митрополија. 

У овој генерацији на матури чији је разредни старешина био протојереј Арсеније Радовић, ученик Василије Бољевић (Митрополија црногорско-приморска) био је ослобођен усменог дијела матурских испита због показаног одличног успјеха у трећем, четвртом и петом разреду.

На усменом дијелу матуре са одличним успјехом своје школовање у Цетињској богословији завршили Никола Кисић и Лука Јововић (Епархија будимљанско-никшићка).

Са врлодобрим успјехом завршили су Лазар Брборић (Епархија Будимљанско-никшићка), Срђан Вучановић (Митрополија црногорско-приморска), Дејан Живановић (Епархија Зворничко-тузланска), Немања Кљајевић (Митрополија црногорско-приморска) и Милан Малеш (Митрополија црногорско-приморска).

Богословски испит зрелости полагао је и кандидат Милоје Стојадиновић (Митрополија црногорско-приморска), који ће један дио матуре полагати крајем августа.

Литургији су присуствовали ректор богословије протојереја-ставрофор Гојко Перовић, а на свечаности у зборници богословије, прије додјеле диплома изасланикСинода протојереј-ставрофор Ненад Тупеша, честитао је ученицима.

Матурантима су уручене дипломе и на поклон су добили монографије о Цетињском манастиру и о Цетињској богословији.

Izvor: https://www.dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.