Категорије
СНП

Đurović kandidat za ambasadora u Mađarskoj

Novi ambasador Crne Gore u Mađarskoj trebalo bi da bude Danijela Đurović, poslanik Socijalističke narodne partije (SNP). Ta infromacija potvrđena je za Dan u Ministarstvu vanjskih poslova, uz napomenu da bi imenovanje trebalo da bude ozvaničeno kada budu okončane sve neophodne procedure za postavljanje ambasadora.

Imenovanje novih ambasadora, međutim, odigrava se u veoma složenim političkim okolnostima.

Naime, sukob Vlade i predsjednika države Mila Đukanovića počeo je nakon konsultacija gdje je razgovarano o 18 kandidata Vlade za ambasadore Crne Gore, od kojih je 11 za Đukanovića bilo neprihvatljivo.

Istovremeno, Đukanović je pozvao Vladu da obustavi ili povuče zahtjeve za agremane, a prema nekim informacijama, pisao je zvaničnicima jednog broja država tvrdeći da crnogorski kandidati nemaju njegovu podršku.

Iz MVP su, međutim, pitali kako su iz kabineta predsjednika mogli informisati nadležne organe zemalja o naimenovanjima koja, kako tvrde, nijesu ni razmatrana na Vladi i nijesu u formalno-pravnoj proceduri.

Vlada Crne Gore predložila je 18 kandidata za ambasadore Crne Gore od kojih je „Đukanović dao saglasanost za njih sedam.

Izvor: rtcg.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.