Категорије
СНП

Конгрес ће показати јединство

ПОСЛАНИЦА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ ДАНИЈЕЛА ЂУРОВИЋ ЗА „ДАН“

Девети конгрес Социјалистичке народне партије (СНП), 31. јула, прилика је да отворимо широм врата новим генерацијама које ће заузимати и значајна мјеста у партијским органима. Вјерујући у постојаност идеје, а не у везивање за појединце, предвидјели смо и ограничења у броју мандата на руководећим мјестима у партији, као и механизме за избјегавање дуплирања функција. Наша жеља је модернизација на свим нивоима и послије извјесног времена, сада смо у прилици да имамо прави конгрес јединства партије којим ћемо показати и нова лица и нову снагу, истиче за „Дан“ Данијела Ђуровић, посланик СНП-а.
Kако наводи, у периоду од 23 године рада, партија је имала четири предсједника.
– То довољно указује на еволутивне капацитете и посвећеност идеји, а не појединцу. СНП је партија настала из народа и у сваком свом кораку се идентификује са потребама и жељама наших грађана. Дуго трајање на политичкој сцени, чињеница да смо и ми пролазили кроз турбулентне периоде, те да су из наше партије настајале многе нове, као и да смо снажно превазилазили све изазове, недвосмислено указују на непревазиђеност идеје социјалне правде и грађанског карактера који су основ нашег програма и наших принципа, а које народ препознаје. Kао једина искрена партија лијевог центра, која је своје дјеловање доказала у годинама за нама у пракси, имаћемо увијек своје мјесто на политичкој сцени Црне Горе – каже Ђуровић.
Наводи да је програм партије настајао у неком другом времену, другачијих друштвених, геополитичких и политичких околности.

– Сматрали смо ово правим тренутком у којем ћемо освјежити идеју социјалне правде, једнакости и солидарности, али и апострофирати посвећеност екологији, као и нови предлози економског програма. Свакако да је посвећеност уласку Црне Горе у Европску унију високо на љествици наших приоритета – каже она.
Партија добија нови орган, предсједништо, које ће према њеном мишљењу, допринијети бољем и ефикаснијем раду партије, али и координацији на свим нивоима.
– Социјалистичка народна партија има изразито развијену инфраструктуру и организацију на више нивоа, гдје ће предсједништво имати значајну улогу у свакодневном повезивању, али у промптном реаговању у сложеним политичким дешавањима. Околности пандемије од прошле године упутиле су нас на нове начине партијског дјеловања, те ће и то бити дефинисано актима – истиче Ђуровић.

Јоковић има подршку
Једини кандидат за предсједника је актуелни лидер странке Владимир Јоковић. Како истиче Ђуровић, иако је у партији од оснивања, задржао је своју једностраност и приступачност у раду са свима.
– Вјероватно је за то заслужан и његов спортски дух. За разлику од политичара који су дуго на јавној сцени, његов израз и данас је искреност и добронамјерност, а то свакако виде сви грађани Црне Горе. Он у потпуности има повјерење свих наших чланова и несумњиво је да ће бити на челу партије и у наредном мандату – истиче она.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.