Категорије
СНП

Joković: Moguć dogovor parlamentarne većine

„Ono što je bitno u pregovorima je zaključak svih da je potrebno mijenjati Vladu, rekonstrukcijom ili novom vladom, iskristalisale su se te dvije opcije“, rekao je Joković

Dogovor parlamentarne većine o rješenju trenutne političke krize u Crnoj Gori je moguć, smatra lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je za Novu M rekao da su protesti, koje za septembar najavljuju lideri Demokratskog fronta (DF), legitimni, ali da ipak, umjesto protesta, kao rješenje vidi smjenu onih protiv kojih se protestuje.

„Naše potpuno zalaganje je da parlamentarna većina u komunikaciji sa Vladom dođe do rješenja. Ima niz načina na koje se može riješiti trenutna parlamentarna kriza, a jedan je od posljednjih, kada već pregovori ne daju rješenje, to što je najavio DF – protesti“, naveo je Joković.

Apsurd je, kako je kazao, da predstavnici koalicije koja je dobila najviše povjerenja građana na izborima, nijesu u Vladi.

„Ono što je bitno u pregovorima je zaključak svih da je potrebno mijenjati Vladu, rekonstrukcijom ili novom vladom, iskristalisale su se te dvije opcije“, rekao je Joković.

On je poručio da vjeruje u dogovor.

Joković je osvrnuo na izjavu predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića, koji je kazao da se nada da će na toj poziciji biti do 2024. godine.

„To neće zavisiti od premijera i njegovog nadanja, na nas niko ne može vršiti uticaj, želimo saslušati naše partnere, ali najviše želimo slušati građane i upravljati se prema njihovim željama i težnjama“, kazao je Joković.

Upitan da li podržava ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Brtić, on je rekao da nije za njenu smjenu, i da vjeruje da ona u određenim trenucima i oblastima radi dobre stvari.

„Vjerujem da je nemoguće voditi sva ta četiri ministarstva i novom rekonstrukcijom Vlade to treba segmentirati“, naveo je Joković.

On smatra da je Crnoj Gori prijeko potreban zakon o porijeklu imovine, koji je najavio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

SNP će, kako je najavio, potpuno podržati takve zakone.

Joković je rekao da vjeruje da će ti zakoni otkriti i pokazati “ko su bili oni koji su u najvećoj mjeri opljačkali Crnu Goru i građane”.

Izvor: https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

shares