Категорије
Актуелно

РАДНА ПОСЈЕТА БРИТАНСКЕ АМБАСАДОРКЕ ОПШТИНИ БЕРАНЕ

У радној посјети Општини Беране данас је боравила амбасадорка Велике Британије у Црној Гори Њ. Е. Карен Медокс. Са предсједником Општине Беране Тихомиром Богавцем разговарала је о актуелној финансијској кризи изазваној вирусом Корона, беранској привреди, економији, здравству, као и друштвеним и политичким приликама у нашој Општини.

Предсједник Богавац изазио је задовољство поводом посјете Амбасадорке и истакао да су Велика Британија и Црна Гора пријатељске земље. Вођена тим духом, Општина Беране настоји да са локалног нивоа пружа свој допринос у циљу његовања добре сарадње. Како је казао, овакви сусрети су од великог значаја, јер земља као што је Велика Британија у многоме може да помогне у спровођењу пројеката који имају за циљ унапређење живота грађана. Један од таквих засигурно јесте изградња 94 стамбене јединице за расељена лица на Рудешу у којем је учествовала и Влада Велике Британије, додао је Богавац.

Амбасадорка Медокс, која први пут борави у радној посјети Беранама, посебну пажњу посветила је изазовима и приоритетима локалне управе на које је Богавац указао. Како је казала, Амбасада Велике Британије размотриће могућности евентуалног учешћa у будућим пројектима из одређених области.

Богавац је говорио о финансијској кризи изазваној вирусом Корона, изазовима са којима се сусрела не само локална управа већ и приватни сектор. Како би се ови проблеми превазишли и како би се наставило са инфраструктурним и другим пројектима, изразио је увјерење да ће Влада Црне Горе за следећу буџетску годину планирати већа финансијска средства за Општину Беране, како би наставила својим развојним путем, казао је он. Амбасадорку је упознао са тежњом локалне управе да Беране постане регионални здравствени центар и тренутним активностима које се спроводе у циљу побољшања здравственог система.

Амбасадорка Медокс осврнула се на климатске промјене и заштиту животне средине у Беранама. Ова питања, односно питања Зелене политике, једна су од важнијих којима се Влада Велике Британије бави, казала је она.

Предсједник Богавац, изразио је отвореност за сарадњу Општинe Беране са британском Амбасадом на овом пољу и као примјер добре праксе навео је спроведени пројекат ,, Зелена острва“ и активности које се тренутно спроводе на озелењавању.

На састанку било је ријечи о статусу избјеглица у беранској општини и сјеверу Црне Горе, о друштвеним приликама, мулти- националном складу, туризму и другим питањима од важности.

Састанку су присуствовали и Билсана Бибић, лична асистенткиња Амбасадорке, Иван Радевић, директор Туристичке организације Берана, Дубравка Јованчевић, шефица Кабинета предсједника Општине и Ирина Зечевић, шефица Пр Бироа.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.