Категорије
СНП

ДФ и СНП Даниловград: Апелујемо на Зорицу Ковачевић да не продубљује подјеле и сукобе; народ је препознао њену екстремистичку политику

Демократски фронт Даниловград и Социјалистичка народна партија Даниловград, који чине коалицију “За будућност Даниловграда”, реаговали су поводом транспарента који је група грађана Даниловграда поставила као подршку Цетињанима који не желе да се устоличење митрополита Јоаникија одржи на Цетињу

Демократски фронт Даниловград и Социјалистичка народна партија Даниловград, који чине коалицију “За будућност Даниловграда”, реаговали су поводом транспарента који је група грађана Даниловграда поставила као подршку Цетињанима који не желе да се устоличење митрополита Јоаникија одржи на Цетињу.

Њихово саопштење преносимо интегрално:

Ако је и било оних који су након 30. августа прошле године и побједе опозиције на парламентарним изборима наивно вјеровали да ће ДПС морати да мијења своју политику на боље и да ће пораз на њих дјеловати отрежњујуће, грдно су се преварили. Сва она прича неких из нове власти о могућности кохабитације са ДПС-ом, т.ј. са тзв. његовим “здравим дијелом”, који наводно није огрезао у непочинствима, у пракси се показује као погубан и крајње апсурдан подухват. Еклатантан примјер ненародне, расипничке, бахате, разбратничке политике представља 30-годишња ДПС-овска власт у Даниловграду. Она је наш град, некадашњу житницу Црне Горе и њену несуђену престоницу, а до њиховог доласка на власт и привредног гиганта, претворила у привредног мртваца, бездушно га пустошећи и тиме га доводећи до колапса.

Након локалних избора у Даниловграду 2018. године, тадашња и нажалост данашња предсједница општине Даниловград али на срећу још само кратко, Зорица Ковачевић је јавно изјављивала да ће се до посљедњег еура сазнати колико је задужена наша општина и да ће се са расипничком политиком престати. И не само да то није био случај, него је још бездушније настављена таква пракса, а функционисање наше општине сведено “на апарате“.

И то је било мало актуелној предсједници, која се понаша као локални шериф и питалица за све и свашта, него је још и прије парламентарних избора била предводник екстремиста тзв. комита, боље речено комитетлија, а она као вишедеценијски ДПС-овски послушник, сљедбеник и апаратчик, у маниру некадашњих скојевских јуришлија, „сазријевала“ и идентификовала се са свим што је диктатура, неслобода, похлепа, и стала на чело те разбратничке дружине.

Наши добронамјерни апели Зорици Ковачевић да не продубљује диобе и не поврјеђује старе ране и подјеле, није уродио плодом. Народ Даниловграда је препознао њену и њене партије екстремистичку политику, и на прошлогодишњим изборима им јасно саопштио да је са таквом политиком подјела, братомржње и отимачине завршено, па су били катастрофално поражени. И умјесто да из тога извуку поуке, они су ријешили да иду до краја у њиховој деструктивној политици, настојећи да изазову још веће подјеле и сукобе као своју последњу шансу да хомогенизују чланство, које им се рапидно осипа, и одрже се на власти.

То потврђују и посљедњи догађаји са транспарентом „Даниловград је Цетиње“, гдје се алудира да су се Даниловграђани (не дај Боже!) солидарисали са шачицом екстремиста који су против устоличења митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.

Наравно да ове нове вјештачке подјеле и сукобе логистички подржава још недозрела скојевка Ковачевић, злоупотребљавајући општинске службе и органе како би се подстицале међубратске зађевице. Узалудна је међутим њена работа, јер у тим њеним провидним покушајима изазивања подјела има све мању подршку, јер су се многи који су били под присилом у ДПС-у, ослободили страха и отказују им послушност и спремни су да са садашњом опозицијом у нашем граду, а са властима на државном нивоу, помогну да се Даниловград извуче из безнађа и да се креирају услови да се град обнови, развије и поново задобије значајну улогу коју је кроз историју и имао.

Даниловграђани никада више неће дозволити да се понове Кечина јама, Лазине и друге братске ране, већ да наш град буде пространи дом за све, осим за штеточинске политике ДПС које ће ускоро, на првим наредним локалним изборима бити једном за свагда отпремљене у политичку прошлост.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.