Категорије
Друштво

Општина Беране донирала ЕКГ апарат Општој болници

Предсједник Општине Беране Тихомир Богавац и потпредсједник Општине Дарко Стојановић уручили су данас Општој болници дванаестоканални ЕКГ апарат. Средства за куповину овог апарата предходно су била намијењена за одржавање концерта поводом Дана општине, који због епидемиолошке ситуације није одржан.

Оштина Беране као одговорна локална управа, како је казао предсједник Богавац одлучила је да откаже одржавање концерта поводом Дана општине, како не би угрозила тренутну епидемиолошку ситуацију и здравље грађана, а самим тим овом донацијом помогла Covid амбуланту и Општу болницу: „Надамо се да ћемо и у наредном периоду наставити са значајним помоћима здравственом систему што ће користити грађанима како општине Беране тако и сусједним општинама на сјеверу“ – казао је предсједник Богавац.

Изразио је жаљење што концерт ове године није организован, али се нада да ће се следеће године ситуација са корона вирусом смирити чиме би се стекли услови за одржавање свих садржаја и манифестација у оквиру Беранског културног љета.Директор Опште болнице Беране др Милорад Магделинић изразио је захвалност на значајној донацији: „Ово је вриједан и врло користан апарат који ће Општа болница користити у наредном периоду.

Савремени ЕКГ дванаестоканални апарат,има могућност повезивања на wi-fi, што значи да ћемо моћи боље пратити стање пацијената на Инфективном одјељењу за потребе лијечења пацијената обољелих од корона вируса“ – казао је др Магделинић.

На састанку је било ријечи о тренутном Covid стању у Беранама и Општој болници. Према ријечима доктора Милована Живковић и докторке Снежане Радованић, тренутно стање је под контролом, а број хоспитализованих пацијената знатно је мањи него у августу мјесецу прошле године. Како су истакли потребно је и даље људе подстицати на вакцинацију, као тренутно једино средство у борби против овог опаког вируса.Састанку су присуствовали замјеница директора Опште болнице, Станојка – Беба Џикнић, главни техничар Опште болнице, Мирко Мирчић и савјетница у Служби предсједника Општине, Ивана Милошевић.

Izvor; https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.