Категорије
Друштво

Радни састанак представника општине Беране и управе аеродрома Црне Горе

Представници управе Аеродрома Црне Горе разматрали су са руководством Општине Беране могућност воларизације беранског аеродрома, уз заједничку оцјену да би такво рјешење повољно утицало на привреду, економију и туризам сјеверног региона.

Током радне посјете, у којој су били чланови управе АЦГ Елдин Добарџић, Бранко Вуковић и Мира Радовић разговарано је са предсједником Општине Тихомиром Богавцем, предсједником Скупштине Новицом Обрадовићем и потпредсједником Марком Лалевићем о правном статусу беранског аеродрома, чије је рјешење предуслов његове поновне употребе.
Домаћини су истакли да је у претходном периоду било преговора са потенцијалним инвеститорима, али да се до сада тај простор није привео намјени. Према ријечима руководства Општине, како би се простор аеродромске писте валоризовао потребна је подршка Владе Црне Горе и ресорних министарстава.
Члан Одбора директора Аеродрома Црне Горе Елдин Добарџић истакао је да ће у наредном периду уложити напоре и иницирати разговоре са представницима Владе и министарстава како би се имовинско правни односи аеродромске писте у Беранама ријешили, што би представљало темељ за понуду потенцијалним инвеститорима за улагање.
“Рјешавање статуса аеродрома у Беранама представљаће корист не само за грађане Берана, него и сјевера Црне Горе и региона. Заиста је потребно искористити све ресурсе које овдје имамо, у корист свих грађана, али и бројне дијаспоре која долази на наш сјевер”, казао је Добарџић.

Састанку су приситвовали и Ранко Ђукић, директор Дирекције за имовину и Ирина Зечевић, шефица ПР Бироа Општине Беране. Након састанка организован је обизак аеродромске писте и хангара.

Izvor: https://berane.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.