Категорије
Друштво

“Berane će ostati onakvo kakvo jeste, tu gdje jeste, i nikad neće biti Sandžak“

Sramotan je, i nedopustiv, pokušaj Regionalne turističke organizacije tzv. Sandžaka da u svoje zamišljene granice implementira teritoriju opštine Berane, saopštio je Ivan Radević, direktor Turističke organizacije Berane.

“Ono što na svojim zvaničnim glasilima bezazleno predstavljaju kao prezentaciju prekogranične turističke regije lako može da se protumači kao prepredeno uznemiravanje osjećanja mirnih građana Berana koji su odani tradiciji svog mjesta — onoj tradiciji koja pripada bogatom nasljeđu nemanjićke srednjovjekovne župe Budimlja i njenih velikana, poput župana Stefana Prvoslava“, kazao je Radević.

Napominje da ukoliko ovakve nepromišljene marketinške pristupe treba da razumiju kao odraz neskrivenih nacionalnih težnji i dugoročnih političkih strategija, onda je važno poslati poruku da mir i suživot svih građana nemaju cijenu, ali i da stanovnici Berana neće tolerisati uvrede dostojanstva njihovog grada.

“Berane je otvorena kuća svih svojih žitelja i naša zajednička dužnost je da sačuvamo možda i najznačajniju vrlinu našeg mjesta — građanski sklad. Zbog toga su neoprostive provokacije ovog tipa, na njih ne treba pristajati, i zato je važno zauzeti decidiran stav: Berane će ostati onakvo kakvo jeste, tu gdje jeste, i nikad neće biti Sandžak“, decidiran je Radević.

Izvor: https://fosmedia.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.