Категорије
Култура

Стваралаштво дјеце и младих у фокусу

Часопис за дјецу и младе „Латица“, који издаје подгоричка Народна библиотека „Радосав Љумовић“ представљен је публици VII Интернационалног сајма књига. Пред публиком је, како су навели, концепцијски измијењен часопис, у којем од сада објављују дјеца и млади за своје вршњаке. Часопис је, додајмо, изашао након скоро двогодишње паузе, изазване пандемијским успоравањем.

Главна и одговорна уредница часописа Барбара Симовић је навела да су реконцептуализовали „Латицу“, часопис који излази деценијама, а све како би дјеци – читаоцима, у недостатку литературе за дјецу и младе, понудили нови квалитет.

– Фокус је стављен на стваралаштво дјеце и младих. Ово је часопис који смо конципирали као часопис дјеце и младих. То јесте часопис за дјецу, али је и њихов стваралачки подухват. Планирамо и да младе укључимо у технички дио стварања часописа, у смислу да средњошколци који касније желе да се опробају у новинарству или издаваштву, буду чланови наше редакције – рекла је Симовић. Додаје да ће као и до сада часопис излазити једном годишње, и да се нада да ће млади и дјеца препознати „Латицу“ као мјесто гдје се могу слободно изразити.

Присутнима се обратио и Милош Милачић, координатор у „Латици“, који је уједно и водио програм, током којег су публици посебно представљени млади аутори Петра Вујисић, Дарија Шћекић и Огњен Вулић. И други аутори који су објавили своје радове у овом броју часописа добили су прилику да се представе.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.