Категорије
Спорт

Датунашвили освојио злато на Светском првенству у Ослу

Осваjањем злата Датунашвили jе крунисао сјајну сезону током коjе jе уз светско злато, освоjио и европско у Варшави, као и бронзу на Олимпиjским играма у Токију

Репрезентативац Србиjе у рвању Зураб Датунашвили нови jе светски првак у рвању грчко-римско стилом у категориjи до 87 килограма.

Грузин који наступа под заставом Србије је у финалном мечу у Ослу, савладао Бјелоруса Маскевича са импресивних 9:1. Иако jе лоше почео меч, Датунашвили jе са два потеза освоjио девет поена и борбу завршио прије краја.

Датунашвили је у току првенства био бољи од Руса Алирзаева 4:3, четвртфиналу Грузина Гобазеа 2:1 и у полуфиналу Данца Бисултанова 5:1.

Осваjањем злата Датунашвили jе крунисао сјајну сезону током коjе jе уз светско злато, освоjио и европско у Варшави, као и бронзу на Олимпиjским играма у Токију.

Датунашвилиjево злато на Светском првенству jе jубиларна 100. медаља српских рвача на великим такмичењима.

Грузин је за репрезентацију Србије почео да наступа 2020. године, након што је напустио Грузију због сукоба са руководством савеза ове државе. Датунашвили је 2019. године поражен у финалу првенства Грузије, након чудних судијских одлука, па је незадовољан суђењем за корупцију и непотизам оптужио предсједника савеза Гегу Гегешидзеа. Гегешидзе га је због оптужби напао, и нанио озбиљне повреде металном шипком. Након тога Датунашвили се преселио у Београд, узео српско држављанство и почео да наступа за репрезентацију Србије.


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.