Категорије
Актуелно

Gotov izvještaj o Cetinju

Šef Komisije Dragan Ivanović kazao da je izvještaj poslat Abazoviću, a potom će sa zaključima biti proslijeđen Vijeću za nacionalnu bezbjednost i Vladi

Komisija Vladinog Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi završila je izvještaj o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra na Cetinju.

Šef Komisije i član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović, kazao je „Vijestima“ da je izvještaj proslijeđen potpredsjedniku Vlade i koordinatoru sektora za bezbjednost Dritanu Abazoviću.

Izvještaj sa zaključcima će potom biti proslijeđen Vijeću za nacionalnu bezbjednost i Vladi.

„Komisija je ispunila obećanje koje je dala na početku – da će pokušati svim mogućim raposloživim kapacitete da bude objektivan izvješaj i da će obuhvatiti sve segemente bitne za 4. i 5. septembra i dešavanja na Cetinju“, rekao je on. Dodao je da o sadržini izvještaja ne može govoriti, jer taj dokument ima oznaku tajnosti.

Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dvije sedmice trebalo da sačini izvještaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbjednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju.

Nakon tog roka najavljeno je da će izvještaj biti gotov tokom prošle sedmice, ali ga ni tada nije bilo.

Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje povjerenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan navodnim oklijevanjem u izdavanju direktiva policiji.

Poslije pritiska diplomata država Kvinte i najave vicepremijera i koordinatora službi bezbjednosti Dritana Abazovića da će uskratiti podršku Vladu ako bude inicirano razrješenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.

U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici UP, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), Ministarstva odbrane i savjetnik vicepremijera.

”Vijesti” su ranije pisale da će Komisija finalnu procjenu postupanja sektora bezbjednosti i njegovih čelnika sačiniti na osnovu izvještaja policije, MUP-a i ANB-a u vezi događaja na Cetinju.

Izvor; https://www.vijesti.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.