Категорије
Спорт

Bokelj za 100. rođendan dobija novi stadion

U Kotoru, osim rezultata, razmišlja se o velikim planovima bitnim za budućnost kluba

Fudbalski klub Bokelj osnovan je 1922. godine, što znači da će uskoro slaviti vijek postojanja!

Prolazio je kotorski klub mnogo toga od sumraka do svitanja, prije tri godine bio i gotovo pred gašenjem, ali su ljudi koji su sada u klubu uspjeli da ga očuvaju, izdignu, tako da Bokelj po mnogo čemu opet može biti ponos Kotorana. Osim predsjednika Davora Kumburovića, te privrednika koji nijesu dozvolili da ovaj klub doživi ambis, a tu su prije svih Vuk Živković, Slavko Piper i Đorđe Radulović, svakako je legendarni defanzivac Dejan Ognjanović. Popularni ,,Oluja“ prihvatio se izazova da u teškom trenutku bude na čelu kluba, ali već sada može biti ponosan. Međutim, kao što je kao igrač znao samo za pobjede i trofeje, tako i sada uvijek postavlja veće ciljeve.

– Rezultat je u sportu uvijek mjerilo rada. Ali morali smo prije svega da stavimo akcenat na infrastrukturu. Veliku zahvalnost dugujemo Opštini Kotor, kao i Fudbalskom savezu Crne Gore, sa sa kojima imamo izuzetno dobru saradnju. Zahvaljujući njima sredili smo svlačionice, tribine, postavljeni su reflektori, a na pomoćnom terenu se postavlja nova vještačka podloga, što će biti izuzetno značajno kako za mlađe selekcije, tako i za prvi tim – objasnio je Dejan Ognjanović.

Bokelj je trenutno treći u Drugoj ligi, želi povratak u elitno. Baš kao prije dvije sezone, kada je bio na pravu Prve lige sa Slavoljubom Bubanjom i sada će sa istim stručnjakom pokušati da stigne do tog cilja. Prva liga za 100. rođendan bio bi idealan poklon za Bokelj. Međutim, Ognjanović najavljuje i nove planove, koji će obradovati sve ljubitelje fudbala…

– Naravno da želimo da, u godini kada slavimo vijek postojanja, budemo prvoligaši. Ali radili smo mnogo toga na poboljšanju uslova i generalno stanju u klubu. Sada je fazi izrada projekta za izgradnju nove, moderne tribine, po svim standardima UEFE, čime bi dobili moderan stadion. Opština je već u pregovorima sa investitorima i na putu da uz sponzore obezbijedi da se u što skorije vrijeme krene sa realizacijom. Opština na čelu sa Vladimirom Jokićem čini sve napore da klubu obezbijedi sve uslove i da ovaj kolektiv bude stabilan. Takođe, veliki akcenat se stavlja na sport, osim Bokelja, tu je i Primorac koji takođe slavi 100 godina, nakon dužeg vremena bazen je u funkciji i dva simbola Kotora vjerujem da će biti pravi reprezenti crnogorskog sporta. Takođe, postoje već razgovori sa određenim privrednicima koji bi stali uz klub, čime bi imali dodatno poboljšanu finansijsku konstrukciju, koja bi garantovala sigurnost da pravimo ozbiljne planove, jer Bokelj to zaslužuje. Imamo ogromnu podršku Saveza, predsjednik Dejan Savićević radi mnogo za napredak fudbala, svi klubovi dobijaju veliku pomoć i zbog toga moramo se truditi da pravimo iskorake, jer Savez to odmah prepoza – objasnio je Ognjanović.

Dakle, iako je u Kotoru poznata fraza ,,Bokelj živi vječno“, očigledno je da će uskoro početi da živi i svoj san…

Izvor: https://www.bokanews.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.