Категорије
СНП

Толошани се противе рушењу кућа у корист улица

Ниједан објекат у Толошима се не смије рушити већ сви требају бити легализовани и уклопљени у ДУП, саопштили су Љубиша Голубовић и Зоран Мариновић, представници Мјесног одбора СНП-а Толоши.

Ниједан објекат у Толошима се не смије рушити већ сви требају бити легализовани и уклопљени у ДУП, саопштили су  Уклањање објеката зарад ширења саобраћајница предвиђено је нацртом ДУП-а Толоши 2 који је на јавној расправи, а који је изазвао незадовољство код грађана.

Голубовић и Мариновић указују да се у овом насељу могу рушити само објекти ако се налазе на простору од општег jавног интереса, али да таквих, како наводе, скоро и да нема на териториjи МЗ Толоши 1 и 2. Они наводе да на јавној расправи о овом планском документу надлежни нису уважили глас Толошана коjи су имали пуно примjедби.

– Документом су уцртани путеви, који би по логици пројектанта трајно девастирала имања и то Толошани неће дозволити. Овај нацрт ДУП-а брани изградњу стамбених обjеката на плацевима коjи су ужи од 25 метара, а лако се увjерити да jе Главни град дозволио изградњу зграда на дупло мањим ширинама плацева у Блоку 9 и другим локациjама коjе су атрактивне за градњу и на коjима се станови брзо продаjу. Ни такав селективан приступ разраде ДУП-а Толошани неће дозволити. Толошани не траже никакве повластице, само траже да не буде по Орсону Велсу, да jе закон за све jеднак а да jе за неке наjjеднакиjи – поручују Голубовић и Мариновић.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.