Категорије
Култура

Четири „Кестена“ за студенте ФДУ у Бањалуци

Цетињски студенти глуме учествују од јуче на Фестивалу студентског позоришта коjи организуjе Академиjа уметности Нови Сад, а представиће се сјутра публици с представом „У пламену страсти” по тексту Ивана М. Лалића

Студенти Факултета драмских умjетности са студиjског програма Глума у класи професора Бранимира Поповића и цетињски ФДУ Универзитета Црне Горе, награђени су са четири признања на фестивалу „Кестендорф“ коjи је недавно завршен у Бањалуци. Цетињски факултет и студенти глуме били су најбољи у сљедећим категоријама: Уна Лучић освојила је награду за наjбољу женску улогу; Кристиjан Блечић за наjбољу мушку улогу; ФДУ је освојио награду „Златни кестен“ за наjбољу представу у цjелини; а представа „У пламену страсти“ по тексту Ивана М. Лалића, којом су се представили цетињски студенти, освојила је награду „Глас Српске“ за наjбољу представу по оцjени медиjа.

Жири фестивала „Кестендорф“ радио је у саставу Светлана Боjковић (предсjедник), Маjа Додик, Бранислав Недић, Боjан Ћетковић и Александра Ћосић, а већином гласова донијели су одлуку да награду „Златни кестен“ додиjеле ансамблу Факултета драмских умjетности Цетиње за представу „У Пламену страсти“.

У представи поред Блечића и Лучићеве, глуме и Немања Тодоровић, Огњен СекулићАлекса БалевићМаша Божовић и Милица Кекић.

Награда је потврда оног што радите

Сада смо на трећој години, а ово је наша испитна представа с друге године, каже студенткиња Маша Божовић, истичући да је учешће на овом и другим фестивалима битно, и то не само због награде, већ више због могућности да се „измјери“ ниво извођења, квалитет уопште, да се унаприједи искуство на сцени, и наравно, дружење и комуникација с колегама из региона, као и због коментара жирија и публике.

– Понекад не знамо с чим располажемо. Зато је награда потребна као потврда оног што радите – додаје Божовићева.

image

„Сребрни кестен“ уручен jе Академиjи умjетности Универзитета у Бањалуци, за представу „Сербус-Европеикус“, а „Бронзани кестен“ Факултету драмских уметности Београд за „Грету из Фауста“.

Специjална награда припала jе ФДУ Београд, специjална награда за кореографиjу додиjељена jе Ренати Агостини, док jе специjална награда за режиjу уручена Срђану Карановићу.

Цетињски студенти глуме учествују од јуче на Фестивалу студентског позоришта коjи организуjе Академиjа уметности Нови Сад, а представиће се сјутра публици.

Izvor: https://www.dan.co.me


Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.