Категорије
СНП

Јоковић: Никад нећемо издати СНП, српски народ и СПЦ

Логично је било да буде потписан и темељни уговор..Сви смо изневјерили наше гласаче..Било је речено да ће бити потписан темељни уговор, је ли био попис становништва…јесмо ли рекли да треба бити пречишћен бирачки списак…и шта се десило, ништа

СНП није приватна партија, какав је став одлучује главни одбор СНП-а, никад нећемо издати СНП, српски народ и СПЦ у Црној Гори, казао је Владимир Јоковић у емисји “ Аргументи“ на ТВЦГ у којој говори о актуелној ситуацији.  Андрија Мандић (Нова српска демократија) казао је у емисији да од ове свађе кроист има само ДПС.

Очигледно да је мањинска Влада за премијера решење…Што се тиче СНП-а гласаћемо. Ми ову Владу нећемо рушити, нити ће нас глас бити 41. Мислим да овај премијер најбоље демантује сам себе. Ми смо свих пет дошли и рекли гласаћемо како партија заузме став. Никад СНП неће бити против интереса Црне Горе, СНП-а и Поритв интереса Српског народа и СПЦ у Црној Гори…, казао је између осталог Јоковић

Јокоивић је казао да није угрожена национална безбједност.

Ја сам раније рекао подржаћемо експертску Владу али да кад заврше нико од њих не може формирати ни једну партију…Сад министри најављују, предсједник преко својих чланова формира неке групе…апсолутно није испоштовано ништа што смо се договорили…Овдје је једна специфична, никад виђена ситуација. Имамо Владу коју подржава десетак посланика…овдје мислим да нема политичке одгооврности. Када је ДФ рекао да не подржава ову Владу, премијер је требао да изађе и каже „ја хоћу да провјерите ову Владу“…, казао је између осталог Јоковић.

Он је питао зашто на једној сједници не би могли изгалсати Тужилаштво и Главног специјалног тужиоца.

Све је могуће ако постоји постојећа воља и дођу прави људи на право мјесто…Логично је било да буде потписан и темељни уговор..Сви смо изневјерили наше гласаче..Било је речено да ће бити потписан темељни уговор, је ли био попис становништва…јесмо ли рекли да треба бити пречишћен бирачки списак…и шта се десило, ништа…Одговорна је Влада и премијер који није то спровео. Влада је сама себе смјенила, има сама проблеме, први је изашао потпредсједник Владе да провјери да ли има подршку у парламенту…, прецизирао је Јоковић.

Јоковић је рекао да ће СНП учинити све што је у његовој моћи да оно што је обећано грађанима, у оквиру буџета, буде испоштовано.

Овако направљена Влада је један потпуно пропали експеримет. Спајати нека министарства толико гломазно… Ова Влада сама себе руши, не руши је нико са старане…Ни сад нисмо подњели иницијативу за рушење ове Влде, никад ништа што је договорено премијер није испоштовао.. Све је решење, само статсу кво није решење-казао је Јоковић на питање да ли су ванредни избори решење и ову Владу назвао експертско-породичном.

Он је додао да је само питање ко ће спроводити те изборе.

Izvor: https://www.in4s.net

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.