Категорије
Култура

На „Златној пахуљи” 16 извођача из Црне Горе

У рожајском Центру за културу увелико теку припреме за овогодишње одржавање Међународног фестивал за ђецу „Златна пахуља“ који ће се по 29. пут одржати 5. и 6. Марта ове године.

Сулејман Бећо Кујевић је саопштиодаје у току осмишљавање сценарија и сценографије, а познати су композитори и извођачи који ће наступити прве вечери фестивала када ће се представити 16 извођача из Црне Горе.

На националној вечери ће наступити Инес Асановић, из Подгорице, која ће извести нумеру „Поштовање“, чије стихове потписује Тоде Николетић, а аутор музике је Ана Клепић, док је аранжман урадио Ладо Леш. Композицију, „Чему служи књига“, Маријане Кадић Бојанић за коју је музику урадио Данијел Алибабић, а аранжман Дејан Божовић, изводи Ђорђе Барјамовић из Бара. Ванеса Леон Гагић из Подгорице представиће се са пјесмом „Кај“ Снежане Ћосовић, која потписује и музику, док је аранжман урадио Дејан Божовић. Мелодију „Дјеца су важнија од свега“, у цјелости потписује Бојан Јововић, а изводи Зара Јововић из Подгорице. Композицију, „Није рокер без манира“, за коју је текст и музику написала Драгана Војнић, а аранжман Сенад Дрешевић, изводи Иван Војнић из Тивта. Подгоричани, Павле Богићевић и Ана Краљевић наступају у дуету и отпјеваће нумеру „Журка“ Маријане Кадић Бојанић, за коју је музику урадила Дијана Богићевић, а аранжман Веселин Френки Богићевић. Беранка Ирин Исовић, представиће се композициом „Наша стаза“ Велимира Ралевића, за коју је музику и текст урадио Фадил Красић, док ће Ања Мугоша из Подгорице интерпретирати стихове пјесме „Бајка“ Зорице Деспотов, за коју је музику и аранжман урадио Ладо Леш

Асја Џоговић из Бијелог Поља, представиће се стиховима пјесме „Моја мала тајна“ Јасмине Гушмировић за коју је музику саставио Елсан Ђозовић, а аранжман потписује Сулејман Бећа Кујевић. Стихове мелодије „Стани мало страшни свијете“ које је написао Благоје Рогач, интерпретира Стефан Лаконић из Херцег Новог. Музику за његову пјесму потписује Миа Видовић, а аранжман Драган Ивановић. Цетињанка, Стефана Јочић, наступа са нумером „Ози“, коју потписује Ивана Митровић, а за коју је музику урадио Мирсад Серхатлић, док аранжман потписује Сенад Дрешевић. Ирис Фемић из Подгорице отпјеваће композицију под називом „Успомене“ Сање Перић, за коју музику и аранжман потписао Немања Михајловић, док ће њен суграђанин Огњен Калуђеровић наступити са пјесмом „Има тако неких дана“ Сање Перић, за коју је музику и аранжман урадио Предраг Пеђа Недељковић. Нумеру „Љубав грије боље“ чије стихове потписује Сања Перић, интерпретираће Урош Милачић из Подгорице. Музику и аранжман за његову пјесму потписује Александар Саша Гајић. Са мелодијом „Снијежни бал“ Сандре Шкрбић, наступа Рожајка Дамија Хаџић. Музику за њену пјесму потписује Весна Вељковић, а аранжман Зоран Богдановић Ричи. Стихове пјесме „Пријатељи“ Ларе Шћекић, која потписује и музику за ову композицију, интерпретираће Лана Ђуровић, из Подгорице. Аранжман за ову нумеру урадио је Матија Благојевић.

Кујевић је нагласио да ће имена извођача који ће наступити на интернационалној вечери фестивала бити накнадно објављени.

Izvor: https://www.dan.co.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.