Категорије
СНП

Joković: SNP je za dogovor u okviru parlamentarne većine, narodna volja iznevjerena od samog početka rada bivše Vlade!

Socijalistička narodna partija želi dogovor unutar parlamentarne većine, saopštio je lider te partije Vladimir Joković.

On je istakao da se nada dogovoru unutar većine čime bi bila ispoštavana volja naroda volja građana od 30. avgusta 2020 godine.

-SNP želi dogovor u okviru parlamentarne većine. Ako smo mogli dati podršku Zdravku Krivokapiću da formira Vladu, hajde i mi sada da se dogovorimo i potpišemo sporazum oko nekih ključnih stvari. Otvoreni smo za svaki mogu dogovor. To što neko priča da je to sve dogovoreno i završeno, apsolutno nije tačno. Svi ti spiskovi, ko će biti premijer i ministri su apsolutno netačni, bar što se tiče SNP-a.

Da smo otvoreni i da činimo sve da nađemo rješenje, potvrdiće Milan Knežević i Andrija Mandić i jučerašnji razgovor koji smo imali i koji je bio veoma konstruktivan. Politička rivalstva trebamo ostaviti po strani sada. Ako je koalicija Za budućnost Crne Gore podržala bivšeg premijera kojeg nije poznavala i njegovu Vladu,  a zašto ne bismo mogli sada da odradimo nešto i sada samo da ostanimo ljudi i ne iznevjeravamo volju građana. Vjerujem da svi možemo iznaći rješenje na zadovoljstvo građana- kazao je Joković.

On je ocijenio da je narodna volja iznevjerena od samog početka formiranjem Vlade Zdravka Krivokapića.

-Od početka smo iznevjerili volju građana, jer niko u Crnoj Gori nije glasao da ministri budu oni koji su bili i da ne budu oni koji nisu bili na listama. Glasalo se za tri koalicije koje su pobijedili. Spletom okolnosti sve se drugačije dogodilo. Pod pristiskom javnosti smo podržalu bivšu Vladu. Volja građna je iznevjerena kada je bio smijenjen ministar Vladimir Leposavić sa glasovima DPS-a. Tada smo svi trebali da tražimo tajm aut i kažemo ovako dalje ne možemo. Ćutali smo tada i došli smo ovdje gdje smo došli. Današnjim rezultatima moramo konstatovati potpuni neuspjeh ove Vlade koja je počela sa radom 4. decembra 2020. godine.-  rekao je Joković.

SNP neće glasati za smjenu Bečića

Joković je potvrdio da poslanici SNP-a neće glasati za smjenu Alekse Bečića sa mjesta predsjednika Skupštine.

-Imali smo više razloga da Vas ne izaberemo, nego da Vas smijenimo. Bez znanja u koaliciji Za budućnost Crne Gore predloženi ste i mi smo bez ijedne riječi Vas podržali, potpisali i glasali. Na zadovoljavajući način ste vodili Parlament i mi nemamo nikakvih razloga da glasamo za Vašu smjenu- rekao je Joković.

Izvor: https://borba.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.