Категорије
СНП

Министар здравља Драгослав Шћекић разговарао са угледним кардиохирурзима из Италије

У Центру за кардиохирургију КЦЦГ почела примјена минимално инвазивних оперативних процедура 

Министар здравља Драгослав Шћекић примио је данас представнике италијанске болнице Сан Бортоло из Вићенце, кардиохрурге др Лориса Салвадора и др Оливеру Рашовић, поводом њиховог ангажмана у Центру за кардиохирургију Клиничког центра Црне Горе, гдје су почели примјену минимално инвазивних оперативних процедура.

Еминентни италијански љекари, који ове процедуре у Вићенци изводе рутински и иза себе имају велики број успјешних операција, исказали су спремност да, како су навели, колегама из Црне Горе пренесу своје знање и искуство. Током викенда успјешно су урађена два оперативна захвата, а планирано је још пет операција.

Министар Шћекић је истакао да је циљ Министарства здравља и цјелокупног здравственог система да увођењем савремених метода лијечења и дијаностике, пацијенти имају квалитетну здравствену заштиту у својој земљи и да је у том смислу, ангажман италијанских љекара вишеструко важан. Он је изразио очекивање  је ово само почетак сарадње и да се нада да ће се она дугорочно интензивирати на обострано задовољство. Према ријечима министра здравља, од посебне важности је што ће сви здравствени радници у Центру за кардиохирургију КЦЦГ проћи обуку, коју ће уз извођење оперативних процедура, спроводити италијански кардиохирурзи, како би у догледно вријеме ове процедуре изводили самостално и рутински и били референтни, не само у Црној Гори, него и у региону.

Састанку су присуствовали и генерална директорица Директората за здравствену заштиту др Слађана Ћорић, директорица Клиничког центра Црне Горе др Љиљана Радуловић и директор Центра за кардиохирургију др Срђан Павићевић.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.