Категорије
СНП

Дамјановић – Гашпарикова: Одговорно и отворено управљање јавним финансијама

Наставком реализације пројекта „Јачање транспарентног и одговорног управљања јавним финансијама у Црној Гори“ уз подршку Словачке, који спроводи УНДП и Министарство финансија, стремиће се опоравку и оснаживању друштва, уз тежњу отворенијој државној управи. То је оцијењено на данашњем састанку министра финансија, мр Александра Дамјановића са сталном представницом Програма Уједињених нација за развој (УНДП), Даниелом Гашпариковом.

Гашпарикова је оцијенила да је овај пројекат један од кључних у области реформе јавне управе, напомињући да је отворено и одговорно управљање јавним финансијама у фокусу рада УНДП-а.

Он је указао и на значај одговорнијег планирања и извршења развојног дијела буџета, чему ће у наредном периоду бити посвећена додатна пажња.

Дамјановић је истакао да је тежња Владе да се ти потенцијали боље користе, слиједећи зелену агенду Европске уније и Агенду 2030, као и да се, у крајњем, постигне један степен енергетске самодовољности, односно независности.


У контексту бољег управљања зеленом енергијом, министар је пренио и заинтересованост инвеститора која постоји у дијелу прозиводње енергије из соларних извора и прераде отпада, за шта је потребно додатно активирати и оснажити међуресорску институционалну сарадњу.

На састанку је указано да ће приоритет у предстојећим пројектима имати социјална заштита и реформа у тој области.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.