Категорије
СНП

Најоштрије осуђујемо напад на докторку из Бара

Министарство здравља најоштрије осуђује сваки облик насиља над здравственим радницима, па и недавни напад на др Бранку Пурлију, из Дома здравља Бар.  За недолично понашање појединаца не постоје изговори, нити смије постојати намјера да се релативизују овако непримјерени поступци.

Недопустиво је да здравствени радници, који обављају изузетно тежак и одговоран посао, буду изложени нападима, увредама и физичким насртајима несавјесних грађана. Очекујемо да ће надлежне институције, и у конкретном случају, али и генерално, предузети све законом расположиве мјере како би заштитили лични и професионални дигнитет и обезбиједили сигурност на радном мјесту свих запослених у здравственом систему Црне Горе.

Министарство здравља категорично и одлучно ће се борити да сви здравствени радници буду заштићени у сваком смислу, али у тој борби нам је неопходна  помоћ цјелокупног друштва, од одговорних  институција до грађана као крајњих корисника здравствених услуга или било којих учесника друственог живота.Циљ нам је да се ове немиле сцене више никада не понове и да се здравственим радницима омогући да достојанствено живе и професионално и квалитетно обављају свој посао, за добробит свих грађана.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.