Категорије
СНП

Министарство правде и Правни факултет УЦГ настављају успјешну сарадњу

Министар правде Марко Ковач и деканица Правног факултета Универзитета Црне Горе, проф. др. Анета Спаић, одржали су радни састанак на којем су договорене будуће активности које ће допринијети бољој сарадњи ове двије институције у наредном периоду.

Успостављња сарадње и укључивање студената мастер и специјалистицклих студија у будућој обуци у оквиру рада Министарства правде након планираног пресељења у нове просторије Министарства, чиме ће се стећи адекватни услови за реализацију договорених активности, била је једна од тема данашњег састанка.

Такође, остављена је и могућност укључивања правних клиника Правног факултета у функцији превентивне асистенције за пружање правне помоћи.

Исказана је обострана намјера за интензивнијом сарадњом у циљу квалитетног укључивања Правног факултета у цјелокупан рад државне администрације, посебно у дијелу надлежности и активности Министарства правде и црногорских правосудних органа.

Само заједничким радом и сарадњом ове двије високе институције можемо остварити континуитет у обезбјеђивању квалитетног кадра који ће бити будућност црногорског правосудја и државне управе.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.