Категорије
СНП

Саопштење са састанка Комисије за израду Грађанског законика

У организацији Министарства правде, 29. јуна одржан је консултативни састанак Комисије за израду Грађанског законика.

Министар правде, Марко Ковач указао је на значај израде Грађанског законика и том приликом истакао да рад на овом Законику треба наставити са истим ентузијазмом и енергијом као у претходном периоду, те да очекује да ће сваки члан Комисије пружити максималан допринос.

Чланови Комисије су такође указали на важност израде оваквог прописа за друштво у цјелини, али и нагласили искорак у регулисању права личности, који ће учинити Црну Гору препознатљивом у Европи, али и свијету. Присутни су сагласили став да се ради о изузетно обимном и амбициозном задатку, те прецизирали даљу динамику рада и циљеве Комисије.

Састанку су присуствовали: министар правде Марко Ковач, државни секретар у Министарству правде Бојан Зековић, редовни професор на Правном факултету, Универзитета Црне Горе др Зоран Рашовић, редовни професор на Правном факултету, Универзитета Црне Горе др Радоје Кораћ, судија Врховног суда Црне Горе Наташа Божовић, судија Вишег суда у Подгорици Сенка Даниловић, адвокатица Тамара Дурутовић, адвокат Марјан Марковић, начелница Дирекције за грађанско законодавство у Министарству правде Наташа Новаковић и савјетнице Јелена Драгићевић и Џана Кајевић.

Izvor: https://www.gov.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.