Категорије
СНП

Kovač: Izjava Đukanovića može se smatrati neprimjerenim uticajem na rad SDT i sudstva

„Apelujemo na sve, a naročito na najviše predstavnike državnih institucija, da se uzdrže od izjava koje mogu da se tumače kao pritisak na rad državnog tužilaštva ili sudstva“, poručio je Kovač

Izjava predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića može se smatrati neprimjerenim uticajem na rad Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ali i sudstva, saopštio je ministar pravde, Marko Kovač:

„Apelujemo na sve, a naročito na najviše predstavnike državnih institucija, da se uzdrže od izjava koje mogu da se tumače kao pritisak na rad državnog tužilaštva ili sudstva. Izjava predsjednika Crne Gore, kako je sam rekao, možda jeste jeres u javnosti, ali ono što je mnogo važnije jeste da se ona može smatrati neprimjerenim uticajem na rad SDT-a ali i sudstva“, napisao je Kovač na Tviteru.

Kovač je poručio da rad državnih tužilaca i svih predstavnika državnih institucija potpada pod sud javnosti, kao i u svim demokratskim društvima.

„Ipak, konačnu ocjenu rada tih tijela daju nadležne institucije, a to ipak nije predsjednik države“, napisao je Kovač.

Đukanović je sinoć u intervjuu Televiziji Crne Gore (TVCG) zaprijetio tužiocima da će odgovarati ako im eventualne optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i bivšeg rukovodstva „Plantaža“ sudovi ne potvrde osuđujućim presudama.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.