Категорије
СНП

Predsjednik SNP CG Vladimir Joković čestitao 13. jul

 

🔴 ANTIFAŠIZAM I SLOBODARSTVO SU POSEBNE VRIJEDNOSTI KOJE IZAZIVAJU OSJEĆAJ PONOSA I ČASTI KOD SVAKOG GRAĐANINA CRNE GORE

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, čestitao je u ime SNP i u svoje lično ime, svim građanima Crne Gore 13. jul, Dan ustanka naroda Crne Gore i Dan državnosti.

„Ovaj datum u svijetloj istoriji naše države, ima izuzetan značaj i posebnu simboliku. Na taj dan 1941. godine Crna Gora je prva u Evropi podigla ustanak protiv fašističkih okupatora, dokazujući da je borba za slobodu najuzvišenija dužnost i obaveza. Istog datuma 1878. godine, na Berlinskom kongresu, Crna Gora je dobila međunarodno-pravno priznanje.

Naša Socijalistička narodna partija sa posebnim uvažavanjem poštuje sjećanje na ova dva značajna datuma naše istorije i odaje počast svim herojima palim za slobodu svoga naroda.

Antifašizam i slobodarstvo su posebne vrijednosti Crne Gore, ujedinjene u simbolici 13. jula, koji izaziva osjećaj ponosa i časti kod svakog građanina Crne Gore. Nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti žrtve naših predaka. Ostavićemo ih u amanet našim potomcima kao najveću vrijednost na koju treba da se ugledaju i za koju treba da se bore“, stoji u čestitki predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.