Категорије
СНП

Predsjednica Skupštine čestitala Dan opštine Andrijevica

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je 17. jul, Dan opštine Andrijevica, predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine Mladenu Đukiću, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada.

„Upućujem srdačne čestitke povodom 17. jula – Dana opštine Andrijevica, datuma koji je ostao upisan u istoriji kao dan kada su žitelji ovog kraja dali nemjerljiv doprinos idealima antifašizma, koji današnje generacije sa ponosom obilježavaju i čuvaju od zaborava.

Opšte je poznato da je crnogorski narod uvijek njegovao slobodarske vrijednosti, a da je stanovništvo ovog kraja u ključnim borbama za oslobođenje imalo veliku ulogu. Stoga, kada obilježavamo ovako značajne datume, u obavezi smo da čuvamo sjećanja na sve one koji su dali živote za našu zajedničku slobodu.

Andrijevica obiluje velikim prirodnim ljepotama i resursima, i taj potencijal mora biti iskorišćen na odgovoran i održiv način sa ciljem omogućavanja boljeg i kvalitetnijeg životnog standarda građana Andrijevice, a time i Crne Gore. Značajan šumski fond i mineralne sirovine su izvanredni preduslovi za snažan razvoj Andrijevice i cijelog sjevernog regiona.

Samo odgovornim pristupom možemo stvoriti nove vrijednosti za mlade ljude, kao i bolji poslovni ambijent za sve relevantne subjekte zainteresovane za ulaganja u privredne grane koje su od vitalnog značaja za razvoj ovog grada, što će direktno generisati značajan broj novih radnih mjesta i doprinijeti unapređenju kvaliteta života u Andrijevici.“

Izvor: https://www.skupstina.me

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.