Категорије
СНП

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u saopštenju za dnevni list „Pobjeda“:

➡️ EPARHIJA BUDIMLJANSKO-NIKŠIĆKA SPC NALAZI SE U REGISTRU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I IMA PRAVO NA PODSTICAJE I PODRŠKU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, ŠUMARSTVA I VODOPRIVREDE

Eparhija budimljansko-nikšićka Srpske pravoslavne crkve (SPC), čije je sjedište u Beranama bavi se i poljoprivrednom proizvodnjom i nalazi se u registru poljoprivrednih gazdinstava, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva poljoprivredu. Na čelu ove eparhije SPC je episkop Metodije.
SPC ima voćnjak i može koristiti sredstva iz Agrobudžeta.

– U registar poljoprivrednih gazdinstava upisana je, tj. registrovala je svoje poljoprivredno gazdinstvo Eparhija budimljansko-nikšićka, Berane. Eparhija budimljansko-nikšićka u registru poljoprivrednih gazdinstava evidentirala je poljoprivredne parcele sa različitim vrstama kultura: voćnjaci, livade, pašnjaci i šume i šumsko zemljište – kazali su iz Ministarstva poljoprivrede našoj redakciji.

– Prema Zakonu o poljoprivredi i ruralnom razvoju, pravo na podsticaj može ostvariti nosilac poljoprivrednog gazdinstva koji je podnio zahtjev, sa potrebnom dokumentacijom, za ostvarivanje prava na podsticaj i koji je upisan u Registar poljoprivrednih gazdinstava iz člana 63 ovog zakona. Svako pravno ili fizičko lice koje ispunjava propisane kriterijume, bez obzira na primarnu djelatnost kojom se bavi, ima pravo na predviđenu podršku – pojasnili su iz Ministarstva.

Iz resora na čijem je čelu Vladimir Joković naveli su da do sada osim ove eparhije SPC nijedna druga vjerska zajednica nije registrovana u registru poljoprivrednih gazdinstava. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.