Категорије
СНП

 Saopštenje za javnost OO SNP Budva

PODRŠKA PROSVJETNIM RADNICIMA BUDVE I MINISTARSTVU PROSVJETE

Apsolutnu podršku dajemo našim prosvjetnim radnicima koji su uložili svoje živote u obrazovanje mladih u Budvi. Krov nad glavom je najmanje što oni zaslužuju.

Nažalost, budvanska i šira javnost je upoznata sa problemom u vezi sa izgradnjom stanova za prosvjetare u Budvi koji traje više od deceniju. Takođe, želimo da podsjetimo javnost da je Skupština opštine Budva izglasala ustupanje besplatnog placa i oslobodila plaćanja komunalija radi izgradnje stanova za potrebe prosvjetara u Budvi. Nakon toga, opština Budva je izdvojila 2.5 miliona eura za izgradnju garaža i uradila prilazne puteve do istih.

Sama činjenica da su prosvjetni radnici bili podstanari više od deceniju i za to vrijeme svaki prosvjetni radnik pojedinačno izdvojio 40.000 eura za iznajmljivanje stana, pokazuje kolika im je šteta napravljena, jer su već mogli živjeti u svojim stanovima i iste otplatiti.

Od samog početka se vidjelo da zadruga Solidarno pravi mahinacije sa ovim placem, od projektovanja do pogrešnih kota i svega što prati ovaj projekat.

Pozivamo SDT da po hitnom postupku uzme u razmatranje ovaj slučaj u vezi sa zgradom za prosvjetare i stavi tačku na decenijsku agoniju.

Vjerujemo da je i ovdje umiješana organizovana kriminalna grupa jer je upravo ova Zadruga napravljena iz tog razloga kako bi na štetu stanova solidarnosti za prosvjetare, medicinske radnike itd. uzela ogromnu dobit.

Još jednom apelujemo na SDT da u narednih nekoliko dana što prije preuzme ovaj slučaj kako bi prosvjetari konačno ušli u svoje stanove po cijeni kvadrata od 650 eura, a počionici ove malverzacije bili procesuirani.

Takođe, bezuslovno podržavamo napore Ministarstva prosjete koje je jedino i pokrenulo proces rješavanja egzistencijalnih problema prosvjetnih radnika u Budvi, uz podsjećanje da je riječ o problemu na koji prethodne vlade nisu ni obraćale pažnju. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.