Категорије
СНП

Ministarstvo prosvjete Crne Gore:

PODGORICA ĆE DOBITI ČETIRI VRTIĆA

U prostorijama Ministarstva prosvjete danas je potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva, DOO Project – consulting Podgorica i Uprave za kapitalne projekte u cilju pružanja konsultantskih usluga na implementaciji projekta „Predškolska infrastruktura u Crnoj Gori – 2“.

Potpisnici Ugovora ispred ovih institucija su ministar prosvjete #MiomirVojinović, direktor Uprave Esmin Bećović i izvršna direktorica DOO “Project consulting”-a Valerija Saveljić.

„Projekat ukupne vrijednosti od oko 15 miliona eura će se finansirati sa 67 odsto kreditnih sredstava CEB-a, u visini od 10 miliona eura, dok preostalih 33 odsto vrijednosti Projekta predstavlja učešće Vlade Crne Gore“, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Kako navode, predviđena je dogradnja sa rekonstrukcijom postojećeg objekta vrtića u Plavu, izgradnja jaslica i vrtića u Beranama, Bijelom Polju, te vrtića u Baru i Ulcinju. Predviđena je i izgradnja četiri vrtića u Podgorici, u naselju Stari Aerodrom, City kvart-u, na Zlatici i u naselju blok 35-36.

„Jedan od uslova za povlačenje prve tranše kreditnih sredstava je formiranje Implementacione jedinice odnosno angažovanje tehničke podrške. Ugovorom o saradnji predviđeno je regulisanje prava i obaveza ugovornih strana na ovom projektu: Ministarstva, kao Naručioca projekta, Uprave za kapitalne projekte, kao Jedinice za implementaciju projekta i DOO „Project – consulting“ Podgorica, kao jedinice za Tehničku podršku“, navodi se u saopštenju.

Potpisivanjem ovog ugovora stiču se preduslovi za početak realizacije ovog značajnog projekta, zaključili su u saopštenju.

Izvor: Ministarstvo prosvjete 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.