Категорије
СНП

Šef poslaničkog kluba SNP CG Dragan Ivanović za „Vijesti“:

Šef poslaničkog kluba SNP CG Dragan Ivanović za „Vijesti“:v

POLITIČKI DOGOVOR SVE RJEŠAVA

Šef poslaničkog kluba SNP-a #DraganIvanović rekao je da su predstavnici međunarodne zajednice razgovarali s njima i sva kritika bila je u tome da prethodna, 42. Vlada, ne pravi korak naprijed na putu ka EU, nego da ide unazad.

”Malo je priče bilo o tome šta je radila 41. Vlada, koliko je bila efikasna, koliko je uradila… Nova Vlada za 100 dana postojanja možda i nije mogla više da uradi. Bila je priča da ova Vlada treba da ostane do kraja mandata Skupštine, sve je bilo potanko dogovoreno, i prema međunarodnoj zajednici, da sve institucije budu maksimalno kompletirane i da rade punim kapacitetom. Sve je to moglo da se završi brzo, ali politički dogovor je ono što sve rješava. Očekivali smo podršku međunarodne zajednice, mislili smo da to možemo da uradimo – i rekli smo da možemo – ali vidjeli ste da smo na samom početku puta zaustavljeni…”, rekao je Ivanović “Vijestima”.

Dodao je da mu se čini da neke međunarodne adrese nisu zaboravile kako su tekli pregovori s EU u vrijeme DPS-a, nego da je sve to ciljano.

”Krenuli smo, zaustavljeni smo s dobrom namjerom, ali se za 100 dana nije moglo više. Trebalo je posložiti mnoge stvari u državi, trebalo je preuzeti ministarstva – da ne kažem u kakvom su stanju pojedina zatečena – sigurno bi ova Vlada radila na tome… Da li će ovo biti šansa neke nove Vlade, vidjećemo”. 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.