Категорије
СНП

Slađana Kaluđerović, članica Predsjedništva SNP CG odgovara Demokratama

SVE RAZLIKE OSTAVIMO PO STRANI I ISKORISTIMO POSLEDNJU ŠANSU – POSTIGNIMO DOGOVOR❗️

🔵 SNP je poslednja partija kojoj bilo ko može da prigovori da joj interesi građana Crne Gore nijesu na prvom mjestu. Funkcije i fotelje su nekima drugima bile jedine vodilje u politici.

💢 Podsjećam na sledeće činjenice:

1️⃣ SNP je podržao 42.Vladu Crne Gore, bez ikakvog uslovljavanja.
2️⃣ SNP je podržao dogovor DF-a i Demokrata o rekonstrukciji 42. Vlade.
3️⃣ SNP nije glasao za obaranje 42. Vlade.
4️⃣ SNP nije podržao smjenu Alekse Bečića sa funkcije predsjednika Skupštine Crne Gore.
5️⃣ SNP je podržao rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore.
6️⃣ U konačnom, SNP je potpisnik Sporazuma o izboru nove Vlade i novog rukovodstva parlamenta!

Sve ovo su lako provjerljive činjenice.

🟠 A još lakše je provjeriti činjenicu da su se Demokrate zaklinjale čašću da nikad neće čak sjesti za isti sto sa DPS-om, ali su u Skupštini zajedno glasali sa strankom Mila Đukanovića za nepovjerenje 43.Vladi, zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

❌ Time se još jednom u praksi potvrdilo da su doslednost i principijelnost Demokrata samo mrtvo slovo na papiru.
Zato bi bilo iznenađujuće da Demokrate funkcionišu drugačije, osim po principu – napadaj drugog da sakriješ svoje motive.

🔺 Za razliku od njih, SNP se drži date riječi. SNP stoji iza svake stavke u Sporazumu, koji su potpisale partije parlamentarne većine od 30. avgusta 2020.godine.

🟡 Dakle, saglasni smo da treba resetovati sve odnose koji su poremećeni u prethodnom periodu. Tu spada dogovor o novoj Vladi, dogovor o novom rukovodstvu Skupštine, u skladu sa izbornom voljom građana, ali, shodno navedenom, i dogovor u vezi vlasti u opštini Berane.

🔸 U SNP-u nikad nijesu i neće stanovati uslovljavanja, ucjene, sujeta i animozitet. Zato pozivamo i ostale potpisnike Sporazuma da sve razlike stavimo po strani, da iskoristimo poslednju šansu i postignemo finalni dogovor.

🔵 SNP zna šta stoji u Sporazumu i na šta smo se obavezali. SNP će to ispuniti, jer nama nijedna funkcija i fotelja nikad nije bila važnija od interesa građana Crne Gore. Tako da su prozivke Demokrata obično trčanje pred rudu i pokušaj da se unaprijed zamuti voda, umjesto da se drže principa navedenih u Sporazumu.

🔴 Jer, samo tako ćemo biti politički odgovorni, samo tako mozemo ići naprijed i samo tako ćemo ispoštovati volju građana.

🎯 Dužni smo im toliko! 

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.