Категорије
СНП

Stojanović za ADRIU o socijalnim davanjima: Ima novca, građani ne treba da brinu

Opredijeljeno je dovoljno sredstava i građani ne treba da brinu, kazao je državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Darko Stojanović, odgovarajući na pitanje da li će i naredne godine biti novca za socijalna davanja. On je u emisiji Info plus na Adria televiziji kazao da je izdvojeno više novca u budžetu za socijalnu ali i dječju zaštitu, čime su, kako je rekao, pokazali da se vodi odgovorna politika prema najugroženijima.

Kazao je da se sa isplatom dječjih dodataka počelo sredinom mjeseca.

„Počelo je, čini mi se, 17. novembra. Ono što znamo jeste da je bilo malih zastoja i kašnjenja. Ipak, to nije zbog nedostatka novca, za šta je inače opredijeljeno 50 miliona eura, jednostavno je bio veći broj zahtjeva“, kazao je Stojanović, dodajući da će novac doći do svakog djeteta.

On je, komentarišući naknade za novorođenčad, rekao da je 42. Vlada Crne Gore donijela samo zaključak. Objasnio je da je prvo potrebno promijeniti Zakon o dječjoj i socijalnoj zaštiti i tek onda isplatiti naknade bebama.

„U tu svrhu je formirana Radna grupa da izmijeni postojeći zakon, kako bi sve bilo regularno“, rekao je on.

Na pitanje da li je Crna Gora, kako ti piše u Ustavu, zemlja socijalne pravde, Stojanović navodi da država nije na nivou na kom treba da bude.

„Crna Gora je država sa oko 670 hiljada stanovnika, članica relevantnih organizacija, kandidat za članstvo u EU. To je više pitanje za političke elite, ali mogu reći nije na nivou na kom bi treblo da bude. Na političkim elitama je da Crnu Goru naprave da urade“, rekao je on.

Подијели са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.